Alma, fetiță de 7 ani din Cluj, în finala mondială a Olimpiadei de Limba Engleză de la Roma

Updated on octombrie 13, 2022 La numai șapte ani, Alma Păsculescu, a reușit o performanță remarcabilă. A ajuns în finala mondială a Olimpiadei de Limba Engleză de la Roma.

Alma are șapte ani și învață la Colegiului Național Emil Racoviță Cluj-Napoca.

Alma, fetiță de 7 ani din Cluj, în finala mondială a Olimpiadei de Limba Engleză de la Roma 1

La finala mondială de la Roma a fost însoțită de prof. de Limba Engleza, nivel preșcolar, Elisabeta-Gabriela Șuteu de la Liceul Teoretic Elf.

„Doamna profesor este cea care și-a pus amprenta asupra formării copilului nostru, fiindu-i timp de 4 ani și jumătate profesor la Grădinița Elf, ducându-ne nouă, părinților, mai departe educația de acasă. Doamna a rămas în continuare pentru Alma educatorul drag, de suflet, acesta fiind motivul pentru care noi, părinții, împreuna cu Alma, ne-am bucurat ca ea sa fie însoțită la aceasta finală de Teacher”, a relatat Mihaela Păsculescu, mama Almei, pentru Monitorul de Cluj.

După ce în aprilie s-a clasat pe primul loc în România la Olimpiada de Limba Engleză, cu punctaj maxim, Alma a participat la semifinala internațională. Acolo au concurat 1.636 de copii din peste 50 de țări. În urma performațelor obținute, s-a calificat direct la finala mondială, sărind peste etapa regională, alături de alți 22 de copii din diferite țări, informează stirileprotv.ro.

La Olimpiadă, Alma a concurat cu alții copii din categoria 9-11 ani, mai mari ca ea, însă chiar și așa, rezultatele au fost pe măsură.

Mihaela Păsculescu, mama: „Am început cu cărticele, foarte multe. La un an și câteva luni știa cuvinte în limba engleză, primele cuvinte au fost în această limbă. Eu am ales să vorbesc doar în limba engleză cu ea, și soțul în română”.

error: Content is protected !!