Adus de urgență la Cluj cu elicopterul SMURD. Un copil de 12 ani a căzut cu motocicleta într-o prăpastie

Updated on octombrie 10, 2022 Un băiat de 12 ani a fost transportat în stare gravă la Cluj după ce a căzut cu motocicleta într-o prăpastie a munţilor Gutâi.

Copilul participa la un campionat de motocros pentru juniori, organizat în Maramureş. În zona vârfului Iancu, acesta a pierdut controlul vehiculului şi s-a prăbuşit în râpa adâncă de 50 de metri, informează observatornews.ro.

Adus de urgență la Cluj cu elicopterul SMURD. Un copil de 12 ani a căzut cu motocicleta într-o prăpastie 1

Tatăl copilului a fost cel care a sunat la 112. La faţa locului s-au deplasat salvamontiştii maramureşeni, dar şi mai multe echipaje de jandarmi şi poliţie.

Victima a fost transportată cu elicopterul SMURD la Cluj-Napoca, informează Monitorul de Cluj.

„Acțiune a SPJ salvamont Maramureș în zona muntoasă a Vf. Iancu, Cavnic, județul Maramureș. Băiat de 12 ani cu motocros căzut în prăpastie cu politraumatisme.

Acțiunea a constat în stabilizarea băiatului, extragerea și transportul acestuia până la echipajul SMURD – Terapie Intensivă Mobilă. La acțiune au participat toate structurile, Poliția MM, SMURD MM, STS MM (mulțumiri pentru comunicarea cu precizie a locului accidentatului fapt care a scurtat timpii intervenției) și Jandarmeria Montana MM.

Datorită leziunilor grave suferite a fost solicitat elicopterul SMURD acesta preluând accidentatul. Victima a fost transportată la spitalul din Cluj-Napoca”, se arată într-un comunicat Salvamont Maramureș.

error: Content is protected !!