Cluj Napoca, primul oraş din România unde containerele de gunoi sunt digitalizate. Accesul doar cu cartelă

Updated on octombrie 1, 2022 Municipiul Cluj Napoca va avea aproape 300 de pubele inteligente la care accesul se va face doar pe bază de cartelă, de către clujenii din zonele respective.

„Continuăm la nivelul municipiului, după cum probabil se vede în ultima vreme, să modernizăm punctele gospodărești, continuăm cu acele puncte gospodărești îngropate, automate, care până în acest moment sunt amplasate în oraș peste 200 de bucăți.

Cluj Napoca, primul oraş din România unde containerele de gunoi sunt digitalizate. Accesul doar cu cartelă 1

Vom continua până la 300 de bucăți. Printr-un contract nou vom mai amplasa în oraș acele puncte gospodărești supraterane, dar de data aceasta le vom amplasa cu acces cu cartelă, acces controlat, astfel încât doar cei care sunt arondați vor putea depozita acolo”, a declarat Gheorghe Șurubaru, City Managerul orașului, citat de antena3.ro.

Totodată, Șurubaru a afirmat că se vor construi două centre, în care clujenii vor putea depozita deșeurile voluminoase, precum mobilier și gunoaie din construcții, la marginea orașului, în mod gratuit.

„Vom construi de-a dreptul, la marginea orașului, un centru de colectare mai mic cu aport voluntar. Adică aici populația va putea să-și ducă toate deșeurile voluminoase cu care nu mai are ce face și le vor putea depozita acolo în mod gratuit. Aici ne referim la mobilier, dar și alte tipuri de deșeuri voluminoase.

Una dintre locații va fi lângă rampa de depozitare a RADP-ului, cea mică, iar cea mare (unde vom amplasa inclusiv concasoare, tocătoare, stații de sortare, etc) va fi tot în zona rampei, dar în partea de nord a rampei de deșeuri. Acestea sunt pe fonduri europene. Până în anul 2026 avem obligația ca toate să fie funcționale la cheie”, a adăugat City Managerul, potrivit monitoruldecluj.ro.

error: Content is protected !!