Andrei Marga, dat afară de la TVR Cluj. Director: „Declarațiile dânsului contravin politicii externe a Statului Român”

Updated on septembrie 22, 2022 Emisiunea „Dialoguri cu Andrei Marga”, moderată de fostul rector UBB, va fi scoasă din grila TVR Cluj, ca urmare a declarațiilor sale cu privire la războiul din Ucraina.

„În contextul declarațiilor făcute în spațiul public, care contravin fundamental cu linia de politică externă a Statului Român, chiar dacă dânsul este un erudit profesor, nu mai putem să păstrăm emisiunea Dialoguri cu Andrei Marga în grila TVR Cluj”, a precizat directorul TVR Cluj, Alin Gelmărean, citat de adevarul.ro.

Andrei Marga, dat afară de la TVR Cluj. Director: „Declarațiile dânsului contravin politicii externe a Statului Român” 1

Emisiunea va ieși din grila de toamnă a TVR Cluj. Gelmărean precizează că prezența lui Marga într-o emisiune a postului teritorial de televiziune ar contravine cu Legea 41 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, cu regulamentele interne ale postului, dar și cu menirea postului public de televiziune.

Se încalcă legea deoarece în esență declarațiile dânsului contravin politicii externe a Statului Român”, a precizat Gelmărean.

„Decizia a fost luată la nivelul conducerii TVR, nu a fost doar decizia mea. Am fost sunat alaltăieri, știam de contradicțiile care au apărut. Am cerut timp să studiem problema, pentru a nu decide de pe o zi pe alta. Am luat cea mai bună de decizie pentru postul public de televiziune”, a precizat Gelmărean.

Deși declarațiile controversate ale lui Marga nu au fost făcute la TVR Cluj, Alin Gelmărean spune că foarte ușor se pot face asocieri cu imaginea postului public și al Studioului Teritorial TVR Cluj.

Andrei Marga (76 de ani) este filosof, sociolog, politolog și om politic român. A fost ministru de Externe, ministru al Educației, rector al Universității Babeș-Bolyai (între anii 1993-2004 și 2008-2012) și președinte al Institutului Cultural Român.

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a stabilit, la începutul anului 2013, că Andrei Marga nu a fost colaborator al Securității, deși a dat mai multe note informative olografe semnate cu numele de cod „Horia”.

error: Content is protected !!