Patronul CFR Cluj refuză să se vadă cu Dan Petrescu, suspect de COVID. „Nu vreau să risc absolut nimic”

Updated on septembrie 20, 2022 Patronul CFR refuză să se vadă cu Dan Petrescu, suspect de COVID. „Nu vreau să risc absolut nimic”

Azi, în jurul orei 12:00 urma să am o întâlnire la București cu Dan Petrescu. Însă, am fost sunat de Dan, iar el mi-a spus că este foarte răcit, posibil să aibă Covid, iar eu i-am zis că dacă are simptome de Covid atunci nu e cazul să ne mai vedem deoarece nu vreau să risc nimic.

Patronul CFR Cluj refuză să se vadă cu Dan Petrescu, suspect de COVID. „Nu vreau să risc absolut nimic” 1

Știți foarte bine ce probleme de sănătate am avut eu și nu vreau să risc absolut nimic. Am amânat întâlnirea, iar o decizie finală nu o pot lua până nu mă văd cu Dan Petrescu.

Eu vreau un raport și o analiză clară de la el cu privire la aceste rezultate proaste din ultimul timp.

Îl consider și pe Contra un antrenor foarte bun, dar vreau să știți că nu am avut nicio discuție cu el. Până nu voi discuta clar cu Dan Petrescu nu vă pot anunța nimic”, a spus Varga pentru ProSport.

Cum a fost Varga salvat de medici după ce a suferit un AVC

Atacul cerebral suferit de patronul CFR-ului a fost provocat de un tromb, cheag sangvin.
Salvarea lui a venit din faptul că s-a intervenit cu o injecție specifică în 20-25 de minute din momentul în care i s-a făcut rău și a fost efectuată chiar de doctorul Ștefan Ioan Florian, șeful secției de Neurochirurgie a Spitalului de Urgență din Cluj, anunță Gazeta Sporturilor.

În primul rând, diagnosticul pe care Varga l-a primit a fost de AVC minor. Cel mai probabil, au spus medicii pacientului, acesta s-a produs în urma unui tromb, care în termeni medicali înseamnă un cheag sangvin, iar pe înțelesul tuturor este un cheag de sânge care se formează și blochează circulația sângelui.

Tocmai din acest motiv, lui Varga i s-a făcut rău chiar în timpul discuțiilor pe care le avea cu cei din club, la o jumătate de zi după eliminarea suferită în fața lui Piunik Erevan.

Starea de rău accentuată i-a speriat atât pe Varga, cât și pe cei din jurul său, care l-au trimis de urgență la spital, unde a fost așteptat direct de renumitul doctor Ștefan Ioan Florian, șeful Secției de neurochirurgie. Acesta a intervenit imediat, cu o injecție specifică în astfel de cazuri și care are rol de a dilua la maximum sângele pentru a debloca respectivul vas care blochează circulația.

În astfel de situații, când o persoană suferă un AVC, termenul până la care injecția respectivă trebuie realizată pentru a-și atinge obiectivul e de cel mult 4 ore de la apariția AVC-ului. În cazul lui Varga, intervenția a avut loc în 20-25 de minute.

În niciun moment Varga nu a fost inconștient, dar s-a ales cu afazie, o tulburare a vorbirii. Ulterior însă s-a recuperat extrem de bine și în acest moment e practic la 90% din ceea ce era înainte de accident, din perspectiva modului de comunicare.

error: Content is protected !!