Patronul CFR Cluj îl ceartă public pe Dan Petrescu și anunță înlocuitorul antrenorului. „Noi doream Champions League sau Europa League, nu Conference League”

Updated on septembrie 19, 2022 Patronul CFR Cluj Neluțu Varga îi dă replica lui Dan Petrescu și anunță înlocuitorul antrenorului, temporar. Dan Petrescu nu înțelege de ce nu mai este apreciat în condițiile în care, din cauza stilului său de joc, suporterii nu mai merg la meciuri, nu a calificat echipa în Champions League sau Europa League. Mai mult a pierdut cu locul 15 din Turcia și a făcut un egal norocos cu una din cele mai slabe echipe din Europa.

La conferința de presă dinaintea jocului cu FC Argeș, Dan Petrescu a avut un discurs extrem de dur la adresa conducătorilor din Gruia și a spus că nu înțelege de ce există atâta presiune pusă pe umerii săi. Aceste declarații acide ale “Bursucului” pare că l-au făcut pe Ioan Varga să își piardă răbdarea, iar antrenorul are șanse mari să plece de la echipă după meciul din această seară.

Patronul CFR Cluj îl ceartă public pe Dan Petrescu și anunță înlocuitorul antrenorului. „Noi doream Champions League sau Europa League, nu Conference League” 1
(foto playsport.ro)

De unde vine presiunea asta? Ce salarii? Noi am luat jucători liberi. Echipa e în grupe și se bate pentru campionat. Avem niște meciuri în minus și ne batem la campionat. Mai sunt 32 de meciuri. De unde e atâta panică?

Alții, care vor răul clubului, se infiltrează și fac rău clubului. Ceilalți fac ei și atunci lasă să piardă campionatul CFR dacă sunt proști. Că asta fac acum, sunt proști toți de aici. Dacă ar fi inteligenți, ei știu cine e omul și antrenorul Dan Petrescu. Sunt persoane care vor răul clubului. E foarte clară situația. Dacă CFR nu mai vrea campionate și grupe, eu plec, nicio problemă.

După meciul cu Pitești, ne strângem mâna și am plecat. Nu țin eu de banii sau de locul de la CFR. Eu fac de toate dacă sunt lăsat. Dacă oamenii nu înțeleg, degeaba, îmi pare rău. Marți mă întâlnesc cu patronul“, spunea Dan Petrescu, zilele trecute, potrivit Digi Sport.

Neluțu Varga îl pune la punct pe Dan Petrescu

Omul cu banii de la CFR îi răspunde lui Petrescu și spune că bugetul a fost redus pentru că antrenorul a adus jucători pe salarii foarte mari, care nu jucau. Varga mai spune că Petrescu nu și-a îndeplinit obiectivul și că încasările din Conference League nu justifică investițiile în club, anunță Pro Sport.

– Domnule Varga, Dan Petrescu spune că și-a îndeplinit obiectivele și că nu înțelege ce îi reproșează lumea și de ce sunteți nemulțumit.
– Probabil și-a îndeplinit obiectivele lui. Noi doream Champions League sau Europa League, nu Conference League. Dar asta este. Trebuie să vedem și partea bună, că a calificat echipa măcar în Conference.

– Mai spune că nu i-ați adus jucători de milioane și că bugetul s-a redus.
– Bugetul noi l-am redus, după greșelile pe care le-au făcut ei. Mi-au adus jucători de 50 de mii de euro pe lună. Conducerea a făcut reducere la jucătorii care s-au dovedit alegeri greșite și unde abordarea a fost greșită. El i-a adus, noi ne-am chinuit să scăpăm de cei cu salarii mari care nu jucau. Noi am plătit sume de bani pentru aceste erori.

Patronul din Gruia spune că nu i s-ar părea normal ca Petrescu să ceară clauza de reziliere pentru că el nu l-a demis și așteaptă să vadă ce îi va spune acesta la ședința decisivă, de mâine. Varga afirmă că Minteuan va prelua echipa, dacă Petrescu va decide să plece și că nu a negociat cu alți antrenori.

„Ne-au bătut și cei mai slabi din grupă”
– Vi s-ar părea normal să renunțe la clauza de reziliere?
– Bineînțeles. Dacă va fi cazul de o despărțire nu mi s-ar părea corect să ceară bani. Dacă va fi cazul să ne despărțim. Vedem ce discuție vrea. Cert este că noi l-am susținut. Dacă era să-l dăm afară, o făceam după meciul cu Pyunik. Nu înțeleg discursul lui. Noi am avut răbdare, nimeni nu i-a reproșat nimic, dar rezultatele vorbesc. Ne-au bătut și cei mai slabi din grupă.

– Nu sunteți convins că vă veți despărți?
– Nu știu. Vom vedea, în funcție de ce discurs va avea. Vedem ce gândire are și dacă este o gândire corectă.

– Cum ați vrea să se încheie întâlnirea de mâine?
– Frumos. Cu respect, cu mult bun simț. Nu i-am arătat dispreț sau lipsă de respect. L-am susținut până la capăt.

– Ați contactat deja alți antrenori, în situația în care Petrescu va pleca?
– Nu. Noi nu suntem disperați să numim un nou antrenor. Avem antrenori în cadrul clubului. Îl avem pe Alin Minteuan, care este angajatul nostru și când am apelat la el mereu a răspuns bine și a făcut lucruri bune. Nu luăm decizii pripite. Vom calcula totul, în funcție de discuția cu Dan.

error: Content is protected !!