CFR Cluj primește un bonus financiar consistent de la UEFA

Updated on septembrie 6, 2022 În ultimii ani, UEFA a decis să suplimenteze veniturile echipelor care se califică în grupele competițiilor europene, iar bonusurile nu sunt deloc mici.

În acest sezon de Liga Campionilor, pe lângă cele 15,6 milioane de euro pe care cluburile le primesc pentru accederea în grupe, mai sunt împărțite alte 600 de milioane de euro între cele 32 de echipe, conform unui clasament întocmit de UEFA pe baza performanțelor europene din ultimii 10 ani, plus trofeele europene câștigate de-a lungul timpului.

CFR Cluj primește un bonus financiar consistent de la UEFA 1

În Europa League, în acest sezon, vor fi ”virate” 69,75 milioane de euro, în timp ce în Conference League vor fi trimise alte 23,5 milioane de euro.

Din aceste 23,5 milioane de euro vor fi recompensate și cele două formații din Liga 1 calificate în grupe, FCSB și CFR Cluj, scrie digisport.ro.

În clasamentul întocmit de UEFA pe baza reușitelor din ultimii 10 ani+trofeele câștigate, FCSB a fost plasată pe locul 8, în timp ce CFR Cluj s-a situat pe locul 13.

Gigi Becali a anunțat public, în mai multe rânduri, că bonusul de la UEFA pentru echipa sa va fi de 1,1 milioane de euro. Mai exact, 1.112.500 de euro.

Gruparea ”roș-albastră” a fost ajutată de faptul că UEFA o recunoaște drept continuatoarea echipei Steaua, care care câștiga Cupa Campionilor Europeni în 1986, la Sevilla.

De partea cealaltă, CFR Cluj se va mulțumi doar cu 890.000 de euro în plus, pe lângă cele 2,94 milioane de euro obținute pentru calificarea în grupele Conference League.

Așadar, CFR Cluj ajunge la un total de 3,83 milioane de euro după calificarea în grupe.

error: Content is protected !!