Vultur sur găsit la Sebeș. Specia de pasăre uriașă a dispărut din România la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial (între anii 1940-1950)

Updated on august 31, 2022 Un exemplar de vultur sur, specie care a dispărut din România la jumătatea secolului trecut, a fost găsit în Sebeș, jud. Alba. Pasărea, aflată în stare de epuizare, a fost preluată de Asociația Prietenii Berzelor din Cristian.

”Vultur sur, probabil extenuat, care a hoinărit din Bulgaria până în Sebeș, jud. Alba. Preluat de Asociația Prietenii Berzelor din Cristian, pentru evaluare și predare către reprezentanții organizației responsabile din țara de la sud. Se pare că provine din Croația.” a transmis Lucian Macaveiu director la Administrația Natura 2000 Trascău, citat de alba24.ro.

Vultur sur găsit la Sebeș. Specia de pasăre uriașă a dispărut din România la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial (între anii 1940-1950) 1

Pasărea nu are semne de răni sau alte accidentări și pe unul dintre picioare are un inel pe care scrie CK5.

Vultur sur găsit la Sebeș. Specia de pasăre uriașă a dispărut din România la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial (între anii 1940-1950) 2 Vultur sur găsit la Sebeș. Specia de pasăre uriașă a dispărut din România la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial (între anii 1940-1950) 3

Un exemplar asemănător a fost găsit în urmă cu doi ani în Rezervația Lunca Mureșului, stabilindu-se că provine din Serbia – Rezevația Naturală Uvac, care este recunoscută pentru populația de vulturi suri.

Această specie a dispărut din România la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial (între anii 1940-1950) din mai multe cauze, printre ele vânătoarea, otrăvirile și agricultura. Este o pasăre necrofagă, având un rol sanitar, scrie digi24.ro.

Pentru că anvergura aripilor sale ajunge și la trei metri, poate parcurge distanțe foarte mari în căutarea hranei.

error: Content is protected !!