Claudiu Petrila la un pas de Ligue 1! Ce sumă poate obține campioana

Updated on august 30, 2022 Claudiu Petrila (21 de ani) ar putea ajunge în Ligue 1. După mai multe discuții, formația lui Dan Petrescu ar fi dispusă să renunțe la Petrila, jucător folosit pentru regula U21.

Vedeta lui CFR Cluj este dorită în Franța, iar formația lui Dan Petrescu ar urma să încaseze 5 milioane de euro. Clubul care e gata să achite suma dorită de Nelu Varga este Lorient, potrivit Prosport.

Claudiu Petrila la un pas de Ligue 1! Ce sumă poate obține campioana 1

CFR Cluj ar urma să primească banii în două tranșe. Lorient ar achita 1 milion acum și 4 după încă un an, potrivit sursei citate. Din informațiile Gazetei Sporturilor, negocierile sunt aproape de finalizare, iar trupa lui Dan Petrescu ar urma să păstreze și 20% dintr-un viitor transfer.

Petrila a fost adus la juniorii lui CFR Cluj în vara lui 2017, de la FC Bihor. După ce a fost împrumutat la Sepsi în sezonul 2020-2021, Petrila a devenit unul dintre jucătorii importanți ai campioanei.

În acest sezon are 14 partide în toate competițiile, reușind un gol. Petrila vine după cel mai bun sezon al carierei, 2021/2022, în care a înscris 10 goluri și a pasat decisiv la alte 4 reușite într-un total de 43 de apariții.

Lorient este neînvinsă în primele 3 etape din actualul sezon. În stagiunea precedentă a reușit salvarea de la retrogradare, în luptă cu Saint-Etienne, terminând terminând pe locul 16, la doar 4 puncte de prima echipă ajunsă în Ligue 2.

Clubul de pe malul Oceanului Atlantic încearcă să se întărească în compartimentul ofensiv, după ce în stagiunea precedentă a avut cel mai slab atac, alături de Metz, cu doar 35 de goluri marcate.

În același timp, Lorient este un club care caută sau produce jucători tineri, fiind un club care a făcut afaceri profitabile cu echipe din Premier League, în ultimele sezoane. Vânzările lui Ndog (Sunderland), Guendouzi (Arsenal), Meslier (Leeds), sau Wissa (Brentford) i-au adus aproape 60 de milioane de euro, în ultimii 5 ani.

error: Content is protected !!