Căpitanul lui U Cluj, Romario Pires: „Sarmale, nu! E singura mâncare din România care nu-mi place!”

Updated on august 30, 2022 Romario Pires este căpitanul lui U Cluj, echipă cu care tocmai a promovat în Superligă. Fotbalistul căsătorit cu o româncă spune că România este casa lui, dar mărturisește că începutul a fost anevoios, a fost perioadă când a jucat fără să fie plătit, iar ca să plece de la Gloria Bistriţa a fost nevoit să facă un sacrificiu.

“Am avut un moment foarte greu la Astra, unde am stat patru luni neplătiţi. Am primit toţi banii, nu pot să mint, dar după luni bune. Am avut şi la Hermannstadt. La Bistriţa, că să plec de acolo, am renunţat la aproape patru luni de salariu.

Căpitanul lui U Cluj, Romario Pires: „Sarmale, nu! E singura mâncare din România care nu-mi place!” 1

“Când am venit nu ştiu dacă aveam de gând să rămân sau să stau atât de mult, dar mă simt acasă, mă simt foarte bine aici.

Primul impact a fost diferit, pentru că am venit din Rio de Janeiro, oraş foarte mare, cât o ţară şi am venit tocmai la Bistriţa, foarte, foarte mic şi foarte drăguţ. Am fost bine primit.

Asta mi-a plăcut, că am fugit din agitaţia din Rio şi am venit într-un loc calm, în care puteam să mă concentrez pe fotbal şi atât.

Când m-am mutat la Ploieşti, am simţit ceva foarte frumos acolo, am găsit o linişte, mi-am cunoscut soţia. La Ploieşti a fost momentul când am început să iubesc şi mai mult România”, a declarat căpitanul lui U Cluj, citat de antena3.ro.

Cât despre preferinţele culinare, Romario Pires susține că nici acum nu este prea “prieten” cu sarmalele.

“Când am venit nu mi-a plăcut mâncarea, a fost foarte greu pentru mine în primele şase luni. Am slăbit foarte mult, după am început să mă obişnuiesc şi acum îmi place şi gătesc mâncare românească.

Gătesc de toate, fac orice. Sarmale, nu! E singura mâncare din România care nu-mi place!

Ţin minte că primele luni am mâncat numai orez cu piept de pui. Numai asta, mai mâncam o pasta şi aşa, dar, în rest, numai orez cu piept de pui. Nu-mi plăceau condimentele, dar bine că m-am obişnuit.

Dacă aici am rămas, ce să fac? Să nu mai mănânc? Trebuia să mă obişnuiesc, acum m-am obişnuit şi îmi place foarte mult.

Tochitură îmi place să gătesc, orez foarte mult, paste din când în când şi vita e viaţa mea”, a mai spus mijlocaşul central.

Fotbalistul născut la Rio de Janeiro povestește cum a ajuns să petreacă timp cu marele Ronaldinho

„Am avut și această plăcere, da. L-am cunoscut când jucam în Israel, prin intermediul unor prieteni comuni, care jucau fotbal pe plajă. Mi-au spus că vine Ronaldinho în Israel și a cerut pe cineva de încredere cu care să vorbească și care să-l ajute acolo. Am spus să-i dea numărul meu și la 3 dimineața mi-a dat mesaj: ”Frate, vezi că ajung mâine dimineață.”

Apoi și în Rio am mai fost la el acasă. Nu pot să spun că suntem prieteni, dar îl cunosc. Când am fost prin Rio ne-am mai întâlnit. E o persoană deosebită, un caracter mare. N-a ajuns degeaba unde a ajuns. Fericirea pe care o avea în teren o are și în afară. E atât de simplu. Noi ne gândim la el ca la un superstar, dar când îl cunoaștem vedem ce simplu e. Vrea doar să fie fericit”, a declarat fotbalistul pentru liga2.ro.

error: Content is protected !!