Un român a câștigat premiul Emmy de la Los Angeles. Documentarul său va avea premiera la Cluj, în prezența regizorului

Updated on august 10, 2022 Documentarul „Vieți, nu note”, regizat de românul Daniel Druhora, a câștigat premiul Emmy, în cadrul competiției regionale din Los Angeles.

Documentarul relatează povestea a 36 de studenți din cadrul USC (Universitatea din California de Sud), care călătoresc în cea mai mare tabără de refugiați din Europa cu speranța de a oferi soluții inovatoare zecilor de mii de refugiați aflați pe insula Lesvos, în Grecia. Studenții din cadrul programului universitar „Inovare pentru crize globale” aplică principii de inginerie, design și antreprenoriat pentru rezolvarea problemelor comunităților aflate în centrul crizelor globale, scrie stiripesurs.ro.

Un român a câștigat premiul Emmy de la Los Angeles. Documentarul său va avea premiera la Cluj, în prezența regizorului 1

„De-a lungul filmului, studenții USC s-au concentrat asupra problemelor legate de canalizare, adăpost, electricitate și educație pentru cei peste 20.000 de refugiați din Tabăra Moria – un loc descris de localnici drept „iad pe pământ”, a declarat Daniel Druhora, cel care a scris scenariul, co-produs și regizat documentarul.

Daniel Druhora este un român care a emigrat în Statele Unite ale Americii imediat după revoluție.

Premiul Emmy a fost acordat pentru cel mai bun program independent, în cadrul competiției regionale din Los Angeles, aflate la cea de a 74-a ediție.

„Vieți, nu note” va avea premiera în România pe data de 17 septembrie, la Cluj-Napoca, în prezența lui Daniel Druhora.

error: Content is protected !!