Ajutor de la Cluj pentru Guvern. Doi directori de la Primăria condusă de Emil Boc numiți secretari de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Updated on iulie 20, 2022 Guvernul a  cerut ajutor de la Cluj pentru întări Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Doi directori de la Primăria condusă de Emil Boc au fost numiți secretari de stat.

Ovidiu-Vasile Cîmpean şi Adrian Răulea au fost numiţi ca secretari de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, prin decizii ale premierului Nicolae Ciucă.Deciziile au fost publicate marţi în Monitorul Oficial, anunță stiripesurse.ro.

Ajutor de la Cluj pentru Guvern. Doi directori de la Primăria condusă de Emil Boc numiți secretari de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene 1

Ambii liberali vin de la Cluj-Napoca. Ovidiu-Vasile Cîmpean a fost director al Direcției Generale Comunicare Dezvoltare locală și management proiecte în Primăria Cluj-Napoca, în timp ce Adrian Răulea a fost director de programe la Zona Metropolitană Cluj și a fost propus de PNL Sibiu.

Ovidiu Cîmpean era de peste zece ani la Primăria Cluj. El deținea în prezent funcția de director de Dezvoltare și coordonator al Centrului de Inovare și Imaginație Civică, potrivit presei locale.

Adrian Răulea a fost propus în funcție de organizația PNL Sibiu, dar este director de programe la Zona Metropolitană Cluj și este fiul medicului Marcela Răulea, liberal cu vechime în PNL Sibiu, cea care a fost candidat al organizației pe ultima poziție a listei de Camera Deputaților la alegerile din 2020, scrie Turnul Sfatului.

Adrian Răulea are o experiență vastă în gestionarea fondurilor europene. A început să lucreze în domeniu din 2007, iar din 2010 în sectorul public. Numele lui se leagă de proiectul prin care au fost introduse primele autobuze electrice în transportul public din România, dar și de proiecte de modernizare a unor spitale, crearea de noi locuințe sociale, infrastructură verde urbană ș.a.m.d.

A fost consultant extern pentru Banca Mondială și subcontractor pentru BERD”, se arată într-un comunicat de presă remis de PNL, potrivit G4Media.

„Adrian Răulea este pe deplin demn de funcția desemnată. Are expertiza profesională, experiență în administrație, atașament față de comunitatea noastră. Am convingerea că va fi un bun sprijin în echipa guvernamentală pe care noi putem să-l oferim pentru creșterea absorbției fondurilor europene, în Sibiu și la nivel național”, precizează deputatul Raluca Turcan.

Toate țintele și jaloanele din PNRR asumate de Guvern în trimestrul II din 2022 sunt îndeplinite

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță că toate cele 27 de ținte și jaloane din Planul Național de Redresare și Reziliență asumate pentru trimestrul al doilea din 2022 sunt îndeplinite și acum urmează procesul de validare cu reprezentanții Comisiei Europene.

Reamintim că cea de-a doua cerere de plată, pe care MIPE o va depune în cursul lunii octombrie a acestui an către Comisia Europeană, este condiționată de îndeplinirea țintelor și jaloanelor din primele două trimestre ale acestui an. Separat de aceste 27 de jaloane, cu termen de îndeplinire la 30 iunie, Guvernul a avut de îndeplinit alte 24 jaloane și ținte cu termen 31 martie 2022, care au fost, de asemenea, finalizate în totalitate.

Astăzi demonstrăm că Guvernul mai face un pas important spre transformarea României. Atingerea acestor jaloane ne aduce mai aproape de realizarea unor programe și proiecte esențiale, care să sprijine reziliența. Cu abordarea corectă, în 2026 vom vorbi despre o Românie nouă, unită și competitivă în structura blocului european, în care dezvoltarea este echilibrată și coerentă la nivelul tuturor regiunilor.

Dar până atunci vreau să subliniez un lucru: trebuie să înțelegem că suntem încă la început de drum și că adevăratele provocări în ceea ce privește implementarea PNRR abia încep. În plus, paradigma se schimbă pe zi ce trece, realitatea cu care ne confruntăm astăzi este radical diferită față de momentul în care a fost realizat acest instrument”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Prima cerere de plată, trimisă de MIPE la 31 mai, conform calendarului asumat, a cuprins cele 21 de ținte și jaloane aferente trimestrului IV din 2021. Odată cu transmiterea cererii de plată, au fost transmise Comisiei toate documentele justificative privind îndeplinirea satisfăcătoare a țintelor și jaloanelor, aceasta fiind o condiție obligatorie. În total au fost încărcate în sistemul electronic al Comisiei 180 de documente justificative aferente celor 21 de jaloane/ținte, incluse în cererea de plată.

error: Content is protected !!