Cluj vs București. Unei tinere cu dizabilități locomotorii și mamei sale le-a fost refuzată urcarea în autobuz chiar de către șoferi, în Capitală

Updated on iulie 19, 2022 Un incident de neacceptat a avut loc în București. Unei tinere cu dizabilități locomotorii și mamei sale le-a fost refuzată urcarea în autobuz chiar de către șoferii acestora. Mai mult, unul dintre șoferii de autobuz a devenit și agresiv atunci când ele au cerut asistență pentru montarea rampei de acces în autobuz.

În schimb, în Cluj Napoca, șoferii CTP sunt lăudați pentru „normalitate”, pentru simplul fapt că ajută persoanele cu dizabilități să urce în autobuz.

Europarlamentarul Dragoș Pîslaru a scris: „Unei tinere cu dizabilități locomotorii și mamei sale le-a fost refuzată urcarea în autobuz chiar de către șoferii acestora. Nu, nu într-un colț îndepărtat al țării, ci chiar în stația Națiunile Unite din centrul Bucureștiului, pe linia 104.

Mai mult, unul dintre șoferii de autobuz a devenit și agresiv atunci când ele au cerut asistență pentru montarea rampei de acces în autobuz.

Cluj vs București. Unei tinere cu dizabilități locomotorii și mamei sale le-a fost refuzată urcarea în autobuz chiar de către șoferi, în Capitală 1

Domnule primar Nicușor Dan,
Domnule ministru Marius Constantin Budai,
V-am sesizat în scris și vă solicit și aici: porniți ancheta în acest caz și asigurați-vă că cei responsabili vor plăti.
Acest incident este de neacceptat”, a transmis europarlamentarul.

Cazul din București a fost făcut cunoscut de bloggerița Teo on wheels:

Am spus eu că nu mă mai vedeți prea mult pe aici, însă anumite situații te împing over the edge.
Ca să înțelegeți contextul, m-am întors în București în vacanță de vară. De ce m-am întors? Ca nu cumva să uit câte dizabilități are sistemul, societatea și așa mai departe. Nu voi stiliza foarte mult textul, pentru că nu are rost. Voi spune scurt și la obiect ca să nu las loc de interpretări pentru cei care ar îndrăzni.

Mă întorceam de pe Calea Victoriei după ce am petrecut o seară atât de relaxantă cu una dintre prietenele mele dragi. Eram împreună cu mama, deoarece, după cum bine știți povestea, aici nu pot folosi scaunul cu rotile electric din cauza bordurilor, rampelor etc. Voiam să luăm autobuzul 104 de la stația Națiunile Unite. Primul autobuz care a ajuns în stație ne-a ignorat efectiv existența. Sau, mai bine spus, a considerat probabil că în mașina lui nu are ce căuta un scaun cu rotile, pentru NE-A ÎNCHIS UȘA ÎN FAȚĂ. LA PROPRIU.

Asta se întâmplă la 21:32 și este vorba despre șoferul mașinii cu numărul 602 STB.
Ok, ok, notat număr pentru reclamație.
Dacă credeți că asta a fost urât, puneți-vă centurile.

Vine următoarea mașină. Nenea șofer, că nu-i pot găsi alt apelativ care să nu depășească normele bun simțului, pe lângă faptul că nu și-a făcut datoria de a coborî rampa, invocând DIN NOU scuza patetică “însoțitorul trebuie să facă asta”, și-a arătat misoginismul care putrezește în toată ființa lui. Nu a pornit din stație până nu s-a asigurat că noi ar trebui să-i mulțumim pentru buna lui voința de a ne permite să urcăm în autobuzul său ruginit. De ce am folosit termenul de misogin? Păi cum să vă spun? I-a strigat mamei de pe prea înaltul său scaun de șofer “Să-mi sugi ***”. Éste vorba despre șoferul mașinii cu numărul 91 NZK.

Și acum, pun și eu o întrebare lui Nicușor Dan , Societatea de Transport București … VI SE PARE NORMAL CA O PERSOANĂ CU DIZABILITĂȚI SĂ SUPORTE ASTFEL DE COMPORTAMENTE DIN PARTEA UNOR ASTFEL DE INDIVIZI?

Vi se pare normal ca aceste lucruri se să întâmple în 2022 într-o capitală europeană?
Cer sancțiuni, și nu doar din vorbe precum răspunsul generic primit la fiecare reclamație “vom Lua măsuri”. De ani de zile tot “luați măsuri”, situația devenind și mai gravă. De ani de zile se întâmplă aceleași lucruri. De ani de zile.
Iar singurul meu gând era că abia aștept să mă întorc în Madrid…”

În Cluj, în urmă cu mai puțin de o lună, șoferul unui autobuz de pe linia 4 a fost felicitat de clujeni după ce a ajutat o persoană cu dizabilități să urce în mijlocul de transport în comun.

„Asta înseamnă normalitate la Cluj. Felicitări șoferului de pe linia 4. CTP are oameni faini”, a scris un clujean pe grupul Info Trafic Cluj Napoca.

„Acelasi gest l-am vazut si la soferii de pe linia 47. De nenumarate ori. Felicitari! Foarte frumos.

„Și pe linia 35 am văzut acest gest..felicitări șoferilor de la ctp

„No acuma sa apară haterii ca șoferii CTP sunt cei mai nesimțiți. Ca asa e în Cluj, Boc si șoferii CTP sunt de vina pentru tot!Domnul șofer din imagine se numește Cocos Tibor, activează în cadrul coloanei 4 pe linile 4,5, 6 și 7 si conduce absolut exemplar.

Cluj vs București. Unei tinere cu dizabilități locomotorii și mamei sale le-a fost refuzată urcarea în autobuz chiar de către șoferi, în Capitală 2 Cluj vs București. Unei tinere cu dizabilități locomotorii și mamei sale le-a fost refuzată urcarea în autobuz chiar de către șoferi, în Capitală 3

Sunt foarte mulți soferi care respecta atât călătorii cât și ceilalți participanți la trafic. Nu sunt toți nesimțiți asa cum tot arunca cu rahat unii!! Respect domnului șofer din imagine!!”, au mai comentat alți clujeni.

error: Content is protected !!