Clujean lovit de fulger!  S-a adăpostit de furtună sub un foişor de lemn

Updated on iulie 3, 2022 Un clujean și un timișorean au fost loviți aseară de un fulger pe raza oraşului-staţiune Sângeorz-Băi după ce s-ar fi adăpostit de furtună sub un foişor de lemn când au fost loviţi de trăsnet, la Sângeorz-Băi.

Mai multe echipaje medicale din Bistriţa-Năsăud au intervenit, sâmbătă seară, în ajutorul unui bărbat care a intrat în stop cardio-respirator după ce a fost lovit de un trăsnet, anunță Hotnews.

Clujean lovit de fulger!  S-a adăpostit de furtună sub un foişor de lemn 1
(foto arhiva)

Persoana care se afla împreună cu bărbatul lovit de trăsnet, un alt bărbat, este evaluată medical la faţa locului, întrucât este posibil ca şi acesta să fi fost atins de descărcarea electrică. Potrivit ISU Bistriţa-Năsăud, bărbatul este conştient şi stabil din punct de vedere medical.

Astăzi (sâmbătă – n.red.), a fost sesizat prin 112 faptul că, în oraşul Sângeorz-Băi, doi bărbaţi au fost loviţi de fulger. Din primele date, cei doi s-ar fi adăpostit pe timpul unei furtuni sub un foişor din lemn, în vecinătatea unei păduri.

Din nefericire, unul dintre aceştia, în vârstă de 33 de ani, din Timişoara a decedat. Celui de-al doilea, în vârstă de 37 de ani, din Cluj-Napoca, i-au fost acordate îngrijiri medicale“, a transmis IPJ Bistriţa-Năsăud, potrivit Ziua de Cluj.

A fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă pentru ucidere din culpă, de către poliţiştii din Sângeorz-Băi.

Te-a surprins furtuna? Ce trebuie să faci pentru a te păzi de fulgere și trăsnete!

1. Primul lucru pe care îl puteți face pentru a preveni o tragedie este să verificați prognoza meteo și, dacă puteți evita, să nu ieșiți în câmp la lucrări în acea zi sau în intervalul în care se anunță furtuna, potrivit Antena 3.

2. Dacă sunteți afară în aer liber, îndepărtați-vă de tot ce este din metal – inclusiv utilaje, garduri sau piloni.

3. Nu vă adăpostiți niciodată sub un copac.

4. Dacă sunteți într-un grup, se recomandă să nu stați împreună, ci să rămână o distanță de măcar 3 metri între o persoană și alta. Se reduce astfel șansa de a se transfera electricitatea de la o persoană la alta.

5. Nu țineți asupra dumneavoastră niciun obiect metalic pentur că vă creșteți riscul de a fi lovit. Curentul va fi condus prin acest obiect și apoi prin corpul dumneavoastră. Este valabil și dacă aveți în spate un rucsac ce are un cadru de metal, un lucru la care poate nu v0ați gândi, dar care vă expune.

error: Content is protected !!