(Foto) Promis la Cluj, se face la Timișoara. Autobuzul fără șofer a circulat pe străzile din Timișoara

Updated on iunie 23, 2022 Primarul Emil Boc a anunțat în urmă cu câțiva ani un proiect care prevedea introducerea autobuzelor fără șofer în Cluj Napoca. Anii au trecut, iar proiectul a stagnat.

Între timp, Timișoara a devenit primul oraș din România unde se testează autobuzele autonome.

(Foto) Promis la Cluj, se face la Timișoara. Autobuzul fără șofer a circulat pe străzile din Timișoara 1

„Timișoara – primul oraș din România unde se poate testa un vehicul autonom. Haideți astăzi în Piața Unirii să testați, în condiții de siguranță maximă, acest microbuz fără șofer. Timișoara, capitala mobilității urbane. Continuăm tradiția Timișoarei în inovare tehnologică”, a transmis primarul Dominic Fritz.

(Foto) Promis la Cluj, se face la Timișoara. Autobuzul fără șofer a circulat pe străzile din Timișoara 2 (Foto) Promis la Cluj, se face la Timișoara. Autobuzul fără șofer a circulat pe străzile din Timișoara 3 (Foto) Promis la Cluj, se face la Timișoara. Autobuzul fără șofer a circulat pe străzile din Timișoara 4

În vara anului 2021, licitația pentru achiziționarea autobuzelor fără șofer din Cluj-Napoca a fost anulată din cauză că cele două firme franceze care au depus oferte în cadrul licitației au fost descalificate în etapa evaluării ofertelor, întrucât nu îndeplineau anumite condiții.

La începutul lunii februarie a anului 2022, primarul Emil Boc a anunțat relansarea licitației, însă și aceasta a fost anulată din cauză că nu a fost depusă nicio ofertă.

„S-a anulat licitația pentru că nu a venit nimeni. Acum refacem licitația (…) Vom continua acest demers așa cum continuăm și cu autobuzele electrice, cu autobuzele cu hidrogen pentru că sunt parte din strategia noastră de mobilitate”, a declarat Emil Boc, citat de Monitorul de Cluj.

La începutul anului 2020, primăria a semnat un contract cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN) pentru servicii de consultanță. Valoarea totală a contractului a fost de 135.000 de lei, iar UTCN va furniza consultanță pentru achiziționarea unor autobuze autonome electrice. Toate detaliile acestui proiect vor fi puse la punct împreună cu Universitatea Tehnică, instituție care va asigura inclusiv specialiști pentru stabilirea tipului de autobuz care va fi achiziționat.

error: Content is protected !!