Nu a fost destul de bun pentru CFR Cluj? Alexandru Pașcanu, desemnat cel mai bun tânăr jucător din La Liga 2

Updated on iunie 21, 2022 Alexandru Pașcanu (23 de ani), fostul fundaș al CFR-ului, legitimat la Ponferradina, a fost desemnat cel mai valoros tânăr fotbalist care a evoluat în liga secundă din Spania – La Liga 2, în sezonul 2021/2022.

Fundașul român a primit cel mai mare rating dintre tinerii jucători care au evoluat constant în La Liga 2 – 9,3 – fiind foarte aproape să fie inclus și în echipa sezonului, informează digisport.ro.

Nu a fost destul de bun pentru CFR Cluj? Alexandru Pașcanu, desemnat cel mai bun tânăr jucător din La Liga 2 1

Indicele valoric a fost stabilit prin contabilizarea calității acțiunilor (eficiență) și nu numai pe cantitate, de plaforma de analiză Olocip . S-a luat în considerarea valoarea acțiunilor măsurate pe baza probabilității de a marca sau de a încasa gol.

Pe baza analizei tehnologice, s-a stabilit că Alexandru Pașcanu puțin peste 9 goluri (9,3) pentru echipa sa, fiind unul dintre cei mai utili jucători din La Liga 2.

”Alexandru Pașcanu a fost cel mai remarcabil jucător U23 din categoria de argint a fotbalului spaniol”, au notat spaniolii de la as.com.

Alexandru Pașcanu are cel mai mare indice din echipa U23. Tot în această echipă a fost inclus și atacantul ecuadorian Gonzalo Plata de la Valladolid (8,1), cel despre care s-a spus, la un moment dat, că ar fi aproape de un împrumut la Dinamo București.

Fotbalistul român nu a prins echipa sezonului, fiind întrecut de doi fotbaliști cu o mai mare experiență: Ignasi Miquel (29 de ani, Huesca, rating 12) și Bernardo Espinosa (32 de ani, Girona, rating 13,2)

Alexandru Pașcanu (22 de ani) a avut două experiențe ca jucător în România, la CFR Cluj și FC Voluntari, și a fost dezamăgit de ce a găsit în Liga 1. Chiar dacă era titularul echipei naționale de tineret a României și fusese școlit la Leicester, nu a primit niciodată încrederea necesară. Mai ales la CFR Cluj, unde Dan Petrescu l-a uitat deseori pe banca de rezerve.

Adus în 2019 pentru 600.000 de euro, de la Leicester City, Pașcanu a jucat împrumut la Voluntari, apoi a fost trimis din nou împrumut, pentru doi ani, în liga secundă din Spania, la Ponferradina.

error: Content is protected !!