(Foto) Subprefectul de Sălaj, moarte tragică. Foișorul a căzut peste el. „Mai mulți participanți au fost răniți”

Updated on iunie 21, 2022 Subprefectul județului Sălaj, Virgil Țurcaș, a murit și alte trei persoane au fost rănite în urma unui incident petrecut la Hurez, în comuna Horoatu Crasnei. Din primele date, un foișor s-a prăbușit peste aceștia, din cauza vântului puternic, în timpul unui eveniment despre problema gestionării deşeurilor în Sălaj

Un angajat al ADI Ecodes este internat la spital cu fractură de membru inferior, iar alte două persoane au primit îngrijiri la fața locului din partea echipajelor de intervenție.

Lucian Lazoc, director adjunct al ITM Sălaj, a declarat pentru Graiul Sălajului că Instituția Prefectului are termen legal să transmită către ITM, în termen de 24 de ore, la fel și celelalte instituții care au avut reprezentanți la întâlnirea de la Hurez, condițiile în care angajații acestora, inclusiv suprefectul Virgil Țurcaș, s-au aflat acolo în interes de serviciu.

„Este vorba de accidente de muncă în acest caz și vom primi comunicări de la instituții, cu siguranță, dacă persoanele implicate se aflau în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu. Vom conlucra cu Poliția în acest caz și vom comunica rezultatele anchetei”, a precizat oficialul ITM Sălaj, potrivit libertatea.ro.

Subprefectul a fost resuscitat de echipajul care a intervenit la fața locului, fiind chemat și elicopterul SMURD. Acesta nu a putut însă să fie salvat.

(Foto) Subprefectul de Sălaj, moarte tragică. Foișorul a căzut peste el. „Mai mulți participanți au fost răniți” 1 (Foto) Subprefectul de Sălaj, moarte tragică. Foișorul a căzut peste el. „Mai mulți participanți au fost răniți” 2

Azi, în jurul prânzului, dispeceratul ISU-Ambulanță a primit un apel prin numărul de urgență 112 care anunța faptul că acoperișul unui foișor din localitatea Hurez, în care se aflau mai multe persoane care participau la un eveniment, s-a prăbușit în urma unei rafale de vânt. Au fost trimise imediat mai multe echipaje (o autospecială de stingere, una de descarcerare, două echipaje SMURD, un echipaj SAJ)”

În jurul orei 16.00, Instituția Prefectului Sălaj a transmis un mesaj de condoleanțe.

„Subprefectul judeţului Sălaj, Virgil Ţurcaş, rănit grav marţi, în urma prăbuşirii acoperişului unui foişor, în localitatea Hurez, a decedat în urmă cu puțin timp. Imediat după nefericitul incident, subprefectul a fost preluat de către echipajul de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) Zalău şi a fost transportat la Horoatu Crasnei pentru a fi preluat de către elicopterul SMURD.

În ciuda eforturilor cadrelor medicale prezente la faţa locului, care au încercat stabilizarea sa mai multe zeci de minute, acesta a fost declarat decedat. Instituţia Prefectului Sălaj adresează sincere condoleanţe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

„Judetul Salaj, constructie noua, distrusa de vant. Un om moare dedesubt. Nici nu mai ai ce comenta. Astia suntem”, a comentat jurnalistul Lucian Mindruta. 

error: Content is protected !!