Cei doi clujeni răniți în explozia casei de la Apahida, duși cu un avion militar în Germania, la spital

Updated on iunie 21, 2022 O aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat marți, 21 iunie, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, pentru a efectua o misiune de transport umanitar a doi pacienți aflaţi în stare gravă, pe ruta Otopeni – Cluj – Hanovra (Germania) și retur.

Surse medicale au declarat pentru Cluj24 că este vorba despre cei doi clujeni răniți în explozia de duminică de la Apahida.

Cei doi clujeni răniți în explozia casei de la Apahida, duși cu un avion militar în Germania, la spital 1

Echipa medicală care a monitorizat pacienții pe timpul zborului a fost formată din specialiști din cadrul SMURD și ai Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul pacienţilor de la unitatea spitalicească către aeroport s-a realizat cu ambulanțe ale SMURD.

O explozie a avut loc, duminică, într-o casă din localitatea Apahida

„Două persoane care se aflau în afara locuinței au solicitat îngriji medicale forțelor de intervenție, aceștia prezentau traumatisme și arsuri pe cca 40% din suprafața corpului. Bărbatul și femeia, în vârstă de cca 60 de ani, au primit îngrijiri medicale la fața locului și au fost transportați la spital de către echipajele SMURD și SAJ”, a transmis ISU Cluj.

Explozia casei din Apahida s-a produs din cauza acumulării de gaze. ”Acolo a fost o acumulare de gaze. Când omul a aprins aragazul, a explodat”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, maiorul Andrei Biriș, citat de stiridecluj.ro.

În momentul sosirii la fața locului salvatorii au constatat faptul că imobilul fusese distrus în mare parte de explozie, fiind afectată și structura de rezistență a acestuia. Explozia nu a fost urmată de incendiu.

error: Content is protected !!