Foto/Video Cluj. Imaginile dezastrului. Bloc în flăcări în Florești, explozie la o casă din Apahida

Updated on iunie 19, 2022 O mansardă a unui bloc din localitatea Florești, Cluj, a luat foc în această după-masă.  Focul ar fi pornit de la un grătar electric, lăsat nesupravegheat pe balcon. Locatarii au ieșit rapid din bloc, chiar înainte să ajungă mașinile pompierilor. Între timp flăcările s-au extins și la acoperiș, pe o suprafață de 300 de mp.

Intervenția pompierilor a fost foarte dificilă, pentru că nu au avut acces la podul blocului, iar singură soluție a fost să dea jos tablă de pe acoperiș, anunță stiriletvr.ro.

Foto/Video Cluj. Imaginile dezastrului. Bloc în flăcări în Florești, explozie la o casă din Apahida 1 Foto/Video Cluj. Imaginile dezastrului. Bloc în flăcări în Florești, explozie la o casă din Apahida 2

Pompierii au reușit în cele din urmă să oprească vâlvătaia înainte de a se extinde la mai multe apartamente. Dar multe sunt afectate de apa folosită pentru stingerea incendiului. Iar blocul nu mai are acum acoperiș.

La fața locului au intervenit echipaje de pompieri cu nu mai puțin de șapte autospeciale cu apă, două autoscări și, preventiv, un echipaj de prim-ajutor, anunță G4Media.

Vezi aici Video:

ISU Cluj:Pompierii din cadrul Detașamentelor 1, 2 și Turda au intervenit astăzi la un incendiu care a cuprins mansarda unui bloc de locuințe din comuna Florești. La fața locului s-au deplasat de urgență șapte autospeciale cu apă și spumă, două autoscări, fiind trimis preventiv și un echipaj SMURD. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 300 de mp, însă nimeni nu a fost rănit.

Foto/Video Cluj. Imaginile dezastrului. Bloc în flăcări în Florești, explozie la o casă din Apahida 3 Foto/Video Cluj. Imaginile dezastrului. Bloc în flăcări în Florești, explozie la o casă din Apahida 4 Foto/Video Cluj. Imaginile dezastrului. Bloc în flăcări în Florești, explozie la o casă din Apahida 5 Foto/Video Cluj. Imaginile dezastrului. Bloc în flăcări în Florești, explozie la o casă din Apahida 6

Colegii noștri s-au luptat cu dârzenie cu flăcările și au încheiat cu bine intervenția, după aproximativ șase ore!
📸 Andrei Săsăran

Explozie la o casă din Apahida

O explozie a avut loc, duminică, într-o casă din localitatea Apahida, şi, conform primelor informaţii, două persoane au fost transportate la spital. Explozia a afectat structura de rezistenţă a casei, anunță Digi 24.
Foto/Video Cluj. Imaginile dezastrului. Bloc în flăcări în Florești, explozie la o casă din Apahida 7

Foto/Video Cluj. Imaginile dezastrului. Bloc în flăcări în Florești, explozie la o casă din Apahida 8

„A fost afectată structura de rezistenţă a casei în care a avut loc explozia. Bărbatul şi femeia care se aflau în locuinţă s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor. În urma evaluării primare efectuate de către echipajele medicale s-a constatat că au suferit arsuri pe peste 40% din suprafaţa corpului. Cele două persoane în vârstă de circa 60 de ani au fost transportate la spital”, se arată într-o informare a ISU Cluj.

Deocamdată nu se cunoaşte cauza exploziei, însă vecinii susţin că ar fi vorba de centrala termică.

La faţa locului au fost desfășurate patru autospeciale, echipaje SMURD şi SAJ.

Vezi aici Video:

error: Content is protected !!