Cluj. Începe TIFF 2022, în 16 locații. Bilete, filme și vedetele prezente la festival

Updated on iunie 16, 2022 Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) debutează mâine, 17 iunie. În acest an, activitățile organizate se adresează părinților și copiilor, fiind programate 9 zile de activități.

TIFF 2022 se desfășoară în 16 locații din Cluj: Cinema Florin Piersic, Cinema Victoria, Cinema Arta, Casa De Cultură a Studenţilor, Piața Unirii Open Air, 6 Iulius Parc Open Air, Cercul Militar, Cinema Mărăști, Cinema Dacia Mănăștur, Muzeul De Artă, Universitatea Sapientia, UBB Open Air, Parc Poligon Floreșt, Castelul Bánffy Bonțida și Arkhai Sculpture Park Vlaha, informează observatornews.ro.

Cluj. Începe TIFF 2022, în 16 locații. Bilete, filme și vedetele prezente la festival 1

Organizatorii TIFF 2022 au anunțat că scot la vânzare mai multe abonamente, prețul acestora variind între 170 și 1.000 de lei. Acestea permit accesul doritorilor un număr cuprins între 10 și 30 de proiecții, cu excepția unor evenimente speciale.

Cei care vor să participe la vizionările de film sau evenimente pot face acest lucru cumpărând abonamentele de pe site-ul oficial al festivalului. Trebuie precizat că cei care au astfel de carduri pot să aleagă la ce proiecții vor participa, cu precizarea că își vor putea alege doar un singur loc la fiecare proiecție.

Războiul din Ucraina, o temă centrală a TIFF 2022

TIFF 2022 se desfășoară sub umbra războiului din Ucraina, iar organizatorii au decis să nu ignore acest lucru. Astfel, cetățenii ucraineni vor avea acces liber la evenimente, iar organizatorii au decis să organizeze mai multe proiecții ale filmelor create de cineaștii din țara vecină.

Vedetele de la TIFF

În cele nouă zile de proiecții și evenimente ale TIFF 2022, vor fi prezente o mulțime de vedete și personalități din domeniul cinematografic. Unii dintre cei mai importanți oameni din domeniu, care se bucură de recunoaștere la nivel european și mondial, vor face parte din juriile competiției.

Printre aceștia se vor numără și: scenaristul și producătorul Bogdan George Apetri, actrița islandeză Halldóra Geirharðsdóttir, producătoarea Gülin ÜstÜn, regizorul Srdan Golubović, cineastul Carlos Rodríguez Ríos, producătoarea Weronika Czołnowska, critic de film Andoni Iturbe Tolosa, alături de mulți alții.

Pe lângă invitații din străinătate, în lumina reflectoarelor se vor afla și unii dintre cei mai apreciați actori din țara noastră, printre aceștia și Maia Morgenstern. Ea urmează să primească Premiul de Excelență la Gala de Închidere TIFF, pe 25 iunie, o încununare a celor patru decenii dedicate scenei și marelui ecran.

error: Content is protected !!