(Video) Clujean în Ungaria, șocat de prețul motorinei : 6 lei pentru maghiari, 9.5 lei pentru turiști. Sunt curios ce părere aveți despre acest lucru

Updated on iunie 14, 2022 Un clujean a filmat în timp ce făcea un plin în Ungaria unde a observat că prețul la benzină este mai mic cu 30% pentru cetățenii maghiari, decât pentru turiști.

”479 de forinți (6 lei) este motorina în Ungaria, dar numai pentru cei cu numere de înmatriculare maghiare și pentru cetățeni.

Pentru turiști un litru costă 898 de forinți (9,5 lei). Sunt curios ce părere aveți despre acest lucru”, a transmis clujeanul.

Autoritățile din Ungaria au luat decizia de a cere mai mulți bani șoferilor din străinătate, din cauza turismului la pompe.

În Ungaria se poate alimenta cel mai ieftin în toată Europa, ceea ce a dus la un turism al carburanţilor, în special zona de frontieră, care ameninţa aprovizionarea. Se face abuz de faptul că Ungaria poate menţine un preţ de 480 de forinţi (1,24 euro), în timp ce în Europa preţurile variază între 700 şi 900 de forinţi (1,81-2,33 euro) – a explicat ministrul Gergely Gulyás, potrivit hotnews.ro.

În Ungaria prețurile la benzină și motorină au fost plafonate la 480 de foriți per litru. La un curs de 0.0132 lei per forint, înseamnă 6,33 lei per litru de benzină și motorină. Plafonul de 480 de forinți pe litru a fost impus de guvernul Ungariei încă din toamna anului trecut până la 15 mai.

error: Content is protected !!