Cluj: Brutele din Poliţie care l-au snopit în bătaie pe un bătrânel scapă de închisoare

Updated on iunie 9, 2022 Poliţiştii locali care au bătut cu bestialitate un om al străzii, rupându-i mâna, s-au înţeles cu procurorii: şi-au recunoscut vina după doi ani de tărăgănare a anchetei. Potrivit acordului de recunoaştere a vinovăţiei, cei doi nu vor putea munci în Poliţia locală doi respectiv trei ani şi vor ispăşi pedepse de 1 an respectiv 1,6 ani de închisoare cu suspendare.

Poliţiştii locali Traian Julean şi Silviu Florin Cioban au încheiat, în luna mai, acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj. Dacă instanţa va aviza acordul dintre Parchet şi inculpaţi, aceştia vor scăpa cu pedepse uşoare: Trian Julean, cel care l-a agresat pe Mihail Ispir, a fost de acord să ispăşească o pedeapsă de 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare şi pedeapsă complementară prin care i se interzice dreptul de a ocupa funcţia de poliţist local pe o perioadă de 3 ani, informează adevarul.ro.

Cluj: Brutele din Poliţie care l-au snopit în bătaie pe un bătrânel scapă de închisoare 1

El este acuzat de lipsire de libertate şi purtare abuzivă. Silviu Florin Cioban, care este acuzat doar de lipsire de libertate, el neparticipând la agresarea omului străzii, va executa 1 an de închisoare cu suspendare şi i se va interzice timp de 2 ani să activeze ca poliţist local.

Filmul agresiunii

„În data de 08.06.2020, persoana vătămată se afla în zona centrală din municipiul Cluj-Napoca, unde apela la mila publicului pentru a cere ajutor material. Cel mai probabil în intervalul 11.30-12.00, persoana vătămată a fost interceptată de martorul, poliţist local care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe strada Eroilor, cerându-i-se să se legitimeze”.

Victima ar fi refuzat să înmâneze actul de identitate şi a devenit recalcitrantă, înjurându-l pe poliţist şi continuând să cerşească. În acest context, martorul a solicitat sprijinul unui echipaj de poliţie locală care îşi desfăşura activitatea cu o autospecială, pentru a transporta persoana vătămată la sediul poliţiei locale în vederea legitimării, se arată în documentul citat. Victima a fost transportată la sediul Poliţiei Locale.

„Imediat după ce autospeciala a staţionat, inculpatul s-a deplasat la uşa laterală a autospecialei şi a deschis-o cu intenţia de a coborî persoana vătămată din autospecială. (…) Imediat, inculpatul a început să îi aplice lovituri cu bastonul persoanei vătămate, pe toată suprafaţa corpului.

Loviturile i-au fost aplicate în interiorul autospecialei. În urma loviturilor primite, persoana vătămată a suferit leziuni traumatice care au necesitat 35-40 de zile de îngrijiri medicale”, arată procurorii. Unul dintre poliţişti i-a cerut colegului să nu-l mai bată pe bătrânel. În jurul orei 12.00, cei doi au decis să transporte persoana vătămată la marginea oraşului cu autospeciala poliţiei locale.

Deşi fapta s-a petrecut în 2020, se pare că cei doi poliţişti locali au fost audiaţi abia în luna mai a acestui an.

 

error: Content is protected !!