Cluj. Cum a ajuns un profesor universitar cu CV impresionant să o ucidă pe Beata Molnar. Explicaţiile psihologilor

Updated on mai 28, 2022 Boné Ferenc (43 de ani) a mărturisit procurorilor că şi-a ucis iubita din gelozie. Psihologii criminalişti consultaţi de „Adevărul” analizează cum a ajuns un intelectual cu CV impresionant în postura de a fi suspect într-o crimă abominabilă.

Gabriela Groza, psiholog criminalist şi avocat, a făcut pentru „Adevărul” o analiză a profilului psihologic al lui Boné Ferenc, fostul cadru didactic care şi-a fi ucis, zilele trecute, iubita.

Cluj. Cum a ajuns un profesor universitar cu CV impresionant să o ucidă pe Beata Molnar. Explicaţiile psihologilor 1

Psihologul criminalist susţine că acesta ar fi suferit de tulburări obsesiv compulsive: „Mecanismele obsesiv compulsive sunt o manifestare a anxietăţii. Mai exact, persoana are nişte gânduri obsesive (de exemplu, “am sa păţesc ceva grav”) şi nişte comportamente compulsive aferente (de exemplu, “trebuie sa trimit sms-uri doar când ceasul indica o ora pară” ).

Comportamentele sunt compulsive pentru ca persoanei îi este extrem de greu să reziste în faţa “necesităţii de a le face”. Făcând comportamentele, persoana îşi linişteşte gândurile, sau mai precis, dacă nu le face, nu se simte în siguranţă. Este o nevoie patologică de control. Astfel de mecanisme pot face parte din patologii mult mai complicate, însă doar o evaluare a persoanei poate duce la punerea unui diagnostic. Cert este ca mulţi dintre cei care au tulburări obsesiv compulsive nu sunt niciodată violenţi.”

Psihologul Gabriela Groza a explicat şi faptul că CV-ul impresionant al lui Boné Ferenc din perspectiva educaţiei nu are legătură cu problemele sale psihice: „Amintesc încă o dată că educaţia nu ne scuteşte de boli psihice şi ca maturitatea/sănătatea emoţională nu este generată/garantată de cea intelectuală. Aceasta este explicaţia faptului că persoane cu multă educaţie ajung să comita tot felul de acte reprobabile.”

Bone Ferenc a povestit în detaliu cum a ucis-o pe Beata Molnar

Fostul profesor universitar din Cluj-Napoca, actor și regizor, suspectat că și-a ucis iubita și i-a abandonat trupul în apropierea unei stații de carburant a fost prins.

Individul se ascundea într-un vagon de tren, în Bihor, iar vineri – la audieri – și-a recunoscut crima. Între timp, apar tot mai multe detalii tulburătoare din trecutul bărbatului. Cu una dintre fostele iubite ar fi devenit violent când i-a făcut cumpărăturile la o oră și într-o zi cu număr impar, scrie stirileprotv.ro.

Boné Ferenc se ascundea într-un vagon de marfă, lăsat în paragină, în triajul gării de est din Oradea. Vizbil obosit, nu s-a opus reținerii.

Din vagon, polițiștii au ridicat mai multe probe. În interior erau câteva plăci din material plastic pe care, posibil, bărbatul să fi dormit, o cutie de bere și două bidoane de apă.

Locul unde a fost găsit Boné Ferenc este la 60 de kilometri de cel unde a fost descoperit cadavrul iubitei lui, acoperit cu saci menajeri și resturi vegetale, în spatele unei stații de carburant abandonată. Din momentul descoperirii trupului victimei și până când individul a fost capturat s-au scurs 30 de ore.

Suspectul a fost dus joi-noapte de polițiști înarmați din trupele speciale în fața procurorilor din Cluj-Napoca. Boné Ferenc și-a recunoscut crima și povestit, în detaliu, cum a procedat.

Individul a declarat că în timp ce se aflau în zona lacului Tarnița, i-a spus victimei că vrea să se căsătorească cu ea. De aici ar fi început o ceartă aprinsă, iar tânăra i-ar fi zis că vrea să se întoarcă acasă, în Cluj-Napoca. În acel moment, bărbatul și-a ieșit din minți.

Pe Beáta Molnár Boné Ferenc a mărturisit că a ucis-o.

Boné Ferenc a fost arestat preventiv 30 de zile. Bărbatul urmează să fie supus unei expertize psihiatrice.

error: Content is protected !!