(Video) Student din Cluj, în comă după ce s-a prăbușit 1000 de metri. Parașuta nu s-a deschis

Updated on mai 25, 2022 Un student de 21 de ani la ştiinţe economice în Cluj – Napoca se află în comă după ce s-a prăbușit de la peste o mie de metri. Accidentul s-a petrecut în zona Aeroclubului din Târgu Mureș

Atât parașuta principală, cât și cea de rezevă, s-au încurcat și nu s-au mai deschis pentru ca tânărul de 21 de ani să poată ateriza în siguranță, informează stirileprotv.ro.

(Video) Student din Cluj, în comă după ce s-a prăbușit 1000 de metri. Parașuta nu s-a deschis 1

Mai mulți oameni au văzut îngroziți cum băiatul de 21 ani se prăbușește în gol. În tot acest timp parașuta principală și pe cea de rezervă s-au încurcat între ele. Tânărul a căzut practic fără nicio protecţie câteva sute de metri.A urmat momentul impactului dur cu solul.

Adrian Nagy, martor: „Erau circa opt parașutiști. Patru dintre ei făceau tot felul de învârtiri, giumbușlucuri, cum s-ar spune. Noi am crezut că este o glumă, că exersează. Până la urmă nu era nicio glumă și l-am văzut pur și simplu cum cade în go. În același timp erau și alți patru parașutiști care pur și simplu făceau piruete, tot se învârteau în șurub.”

Tânărul de 21 ani este în comă la spitalul județean din Târgu Mureș. Era elev la Aeroclubul din localitate și voia să obțină licența de parașutist. Pentru el acesta a fost al 17-lea salt.În avionul din care a sărit tânărul s-au aflat alți zece elevi parașutiști. Au sărit din aeronavă în serii de câte patru. Inspectorii Autorității de Investigație și Analiză pentru Siguranța Aviației civile urmează să cerceteze cauzele care au dus la accident înfiorător.

Radu Adrian Crăciun, parașutist veteran la Aeroclubul României: „Se poate întâmpla ca parașuta principală să nu se deschidă din cauza unor curenți de aer, unei greșeli de pliaj și atunci începe să fâlfâie sau se deschide parțial. Modalitatea clasică este delargarea sau desprinderea parașutei principale și deschiderea parașutei de siguranță. Dacă nu se face acest lucru se riscă ca parașuta de siguranță să se înfășoare în jurul parașutei principale.”

Până se va termina anchetă în acest caz, conducerea Aeroclubului României a dispus oprirea activității de parașutism în toate aerocluburile teritoriale.

“Astăzi, 24 mai 2022, în jurul orei 12.00, un elev paraşutist al Aeroclubului Teritorial ‘E. Carafoli’ Mureş, aflat la al 17-lea salt în cadrul cursului de obţinere a licenţei, a suferit un accident ca urmare a deschiderii defectuoase a paraşutei principale, luând contact dur cu solul, paraşuta principală şi cea de rezervă fiind încurcate şi deschise parţial. Au fost luate imediat măsurile necesare conform procedurilor standard, fiindu-i acordate îngrijiri medicale de către personalul solicitat prin Serviciul de Urgenţă 112. Au fost informate toate autorităţile competente în astfel de situaţii, iar inspectori ai Autorităţii de Investigaţie şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (AIAS) urmează să investigheze cauzele care au dus la acest accident. Conducerea Aeroclubului României a dispus oprirea activităţii de paraşutism în toate aerocluburile teritoriale, până la stabilirea cauzelor accidentului”, a precizat Aeroclubul României, într-un comunicat de presa, potrivit observatornews.ro.

Atenție! Imagini care vă pot afecta emoțional

error: Content is protected !!