„Tesla Românească”. Prima mașină electrică „made in Cluj”. A costat 500.000 de euro

Updated on mai 20, 2022 Premierul Nicolae Ciucă va conduce prima mașină electrică ”made in Cluj”, un concept car realizat de un grup de investitori români. Aceștia au investi, până acum, aproape 500.000 de euro pentru acest proiect.

Voicu Oprean, CEO AROBS, unul din inițiatorii și finanțatorii proiectului, a declarat pentru Cluj24 că speră ca prim-ministrul să găsească fonduri pentru dezvoltarea noii mașini.

„Tesla Românească”. Prima mașină electrică „made in Cluj”. A costat 500.000 de euro 1
(Foto Facebook Gratian Mihailescu)

”Premierul Nicolae Ciucă va conduce noua mașină made in Cluj în zona Grand Hotel Italia, dar nu pe drumuri publice, pentru că, încă, mașina nu are voie să circule pe ele.

Sperăm ca domnul prim-ministru să găsească niște fonduri pentru dezvoltarea acestui proiect. Noi îi vom arăta ce am făcut până acum la Cluj cu acest nou concept de mașină electrică, început în urmă cu 4 ani. Am reușit să livrăm ceva, iar până la urmă faptele vorbesc mai mult decât simplele vorbe”, a spus Oprean.

Mașina are caroserie din fibră de carbon și, cum au arătat ultimele teste, o autonomie de 350 de km la o încărcare. Viteza maximă pe care o poate atinge este de peste 140 de km pe oră.

„Avem un proiect inovativ, avem motoare puse în cele două roți din spate, ceea ce este un experiment. Bateriile sunt produse de un partener al Rombat. Este un concept car, prima mașină electrică made in Cluj, made in România”, a adăugat CEO-ul AROBS.

„Mașina funcționează, am dus-o în decembrie 2021 la RAR pentru omologare, dar procedurile mai durează, mai trebuie verificate anumite aspect. Avem o mașină made in Cluj pe care ne-o dorim să meargă pe drumurile publice”, a explicat Voicu Oprean.

error: Content is protected !!