Revolta unui tată internat cu copilul la spital în Cluj. „Mi-am spălat copilul cu furtunul”

Updated on mai 19, 2022 Un nou scandal la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj. Un tată acuză că a trebuit să își spele copilul de nici ani cu furtunul și cu apă rece pe parcursul internării.

Bărbatul povestește pentru Libertatea că s-a simțit șocat și a plâns din cauza condițiilor. Conducerea spitalului se apără și dă vina pe „pacienții de etnie, care au furat para de la duș”, spitalul fiind, de fapt, renovat recent.

Revolta unui tată internat cu copilul la spital în Cluj. „Mi-am spălat copilul cu furtunul” 1

„Lipsea para de la duș, era rupt și filetul. Atârna un furtun acolo, lângă vasul de la toaletă. Plus că nu exista o cabină de duș. Am pus copilul pe jos, pe gresie, gresia era rece. Era noaptea la ora 2, copilul plângea, nu venea apa caldă, apoi era ba prea caldă, ba prea rece, și eu stăteam cu furtunul ăla în mână. M-a șocat groaznic, m-am apucat să plâng”, povestește tânărul tată pentru Libertatea.

„E inadmisibil să nu-ți permiți ca spital un duș de 25-30 de lei. Astea-s costurile. Nu a cerut nimeni ploaie din tavan, vibrații și lumini, ci un duș amărât cu o cadă și o perdea, în care să nu-ți fie greață să pui piciorul gol pe jos că ai putea lua nu știu ce ciuperci sau alte măgării”, a povestit tatăl.

Tânărul și-a promis că va dona spitalului câteva capete de duș. După câteva zile la Pneumologie, el și copilul au fost transferați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase cu suspiciunea că micuțul ar fi contractat virusul responsabil pentru noua formă de hepatită. Din fericire, nu s-a confirmat, dar tatăl spune că a fost o experiență plăcută în acest al doilea spital, în care a fost internat în doar câteva zile.

„Acolo era ca-n Germania, lux, lux, lux. Curățenie, dușul, duș, patul, pat, salon bun, aerisit. E ciudată discrepanța asta de la un spital la altul. Nu mi-a venit să cred că există așa de bine și așa de rău. Faptul că am realizat că se poate m-a frustrat și mai tare”, a spus tatăl.

Conducerea secției de Pneumologie respinge categoric versiunea bărbatului. „Doamne Dumnezeule, dar arată impecabil secția noastră! Numai anul trecut s-au băgat o groază de bani în renovare”, a reacționat Ioana Șoșa, șefa secției de Pneumologie.

„E drept că avem și tot felul de pacienți, vin și cu tuberculoză, avem și de altă etnie. Singura posibilitate e să fi furat cineva para chiar atunci, dar nu cred, pentru că tot timpul noi le înlocuim”, a declarat medicul.

Șefa secției insistă că s-au făcut recent investiții – peste 500.000 de lei de la CJ Cluj, s-au schimbat geamurile, ușile și pardoseala. Mai mult, ar conduce una dintre puținele secții ale Spitalului Clinic pentru Copii în care sunt băi în saloane. Spune că a reorganizat spațiul astfel încât la fiecare două saloane să existe câte o baie.

error: Content is protected !!