Calvarul unei judecătoare din Cluj. Atacată de fostul soț, s-a refugiat în mașină și a claxonat 20 de minute până să o ajute cineva

Updated on mai 18, 2022 Un bărbat din județul Cluj a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, fiind acuzat că a încălcat ordinul de protecție emis împotriva sa după ce și-a hărțuit fosta soție și a încercat să o violeze. Inițial, magistrații judecătoriei Cluj-Napoca au decis arestarea bărbatului pentru 5 zile.

Decizia a fost contestată de procurori, care au invocat atitudinea sfidătoare a fostului soț al judecătoarei, care s-a amuzat copios în momentul în care la audieri i s-au adus la cunoștință acuzațiile, scrie libertatea.ro.

Calvarul unei judecătoare din Cluj. Atacată de fostul soț, s-a refugiat în mașină și a claxonat 20 de minute până să o ajute cineva 1

Judecătoarea, victimă în acest caz, a fost căsătorită timp de cinci ani, divorțând în anul 2021. În urma partajului, casa în care au locuit a rămas femeii. După divorț, cei doi au încercat să mai acorde o șansă relației, continuând să locuiască împreună, însă din cauza problemelor pe care bărbatul le avea cu alcoolul, în martie 2021, judecătoarea i-a cerut să părăsească locuința. Lucru care s-a și întâmplat.

La un an distanță, bărbatul a decis să se întoarcă la locuința fostei soții. În noaptea de 29 aprilie, el a bătut la ușa acesteia, anunțând-o că a fost implicat într-un accident rutier. Femeia l-a primit în casă, însă la scurt timp, bărbatul a început să-i facă avansuri. Dându-și seama că a fost păcălită, judecătoarea i-a cerut să plece, însă acesta a refuzat, năpustindu-se asupra ei și încercând să o dezbrace cu forța.

Femeia a reușit să se smulgă din brațele fostului soț și a fugit în autoturismul parcat în fața casei, blocându-se în interior. Bărbatul a urmat-o și a încercat să o scoată cu forța din mașină, judecătoarea apărându-se disperată cu un aparat cu electroșocuri pe care îl avea în mașină. Nu avea telefonul asupra ei, astfel că nu avea cum să ceară ajutorul.

Speriată, femeia „a început să claxoneze încontinuu, preț de 20 de minute, în speranța că cineva îi va sări în ajutor”, spun anchetatorii. Doi vecini au ieșit în stradă, moment în care judecătoarea a coborât din mașină și a mers la aceștia.

Observând-o, fostul soț a urmat-o, bătând la ușa vecinilor și încercând să-i intimideze, amenințându-i că le va face plângere pentru sechestrare. 40 de minute a așteptat judecătoarea până a sosit un echipaj de poliție, după ce vecinii au sunat la 112.

În timp ce polițiștii efectuau cercetările, în imobil a intrat fostul soț al judecătoarei. Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice. Observând că abia coborâse din mașină, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de aproximativ 0,2 g/l alcool pur în aerul expirat. A fost amendat și i s-a suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile, cu efect imediat.

error: Content is protected !!