Clujul fără autobuze autonome. Emil Boc: „S-a anulat licitația pentru că nu a venit nimeni”

Updated on mai 14, 2022 Licitația pentru cumpărarea autobuzelor fără șofer a fost din nou anulat . „S-a anulat licitația pentru că nu a venit nimeni. Acum refacem licitația”, a transmis primarul Emil Boc.

În vara anului 2021, licitația pentru achiziționarea autobuzelor fără șofer din Cluj-Napoca a fost anulată din cauză că cele două firme franceze care au depus oferte în cadrul licitației au fost descalificate în etapa evaluării ofertelor, întrucât nu îndeplineau anumite condiții, informează Monitorul de Cluj.

Clujul fără autobuze autonome. Emil Boc: „S-a anulat licitația pentru că nu a venit nimeni” 1

La începutul lunii februarie a anului 2022, primarul Emil Boc a anunțat relansarea licitației, însă și aceasta a fost anulată din cauză că nu a fost depusă nicio ofertă.

„S-a anulat licitația pentru că nu a venit nimeni. Acum refacem licitația (…) Vom continua acest demers așa cum continuăm și cu autobuzele electrice, cu autobuzele cu hidrogen pentru că sunt parte din strategia noastră de mobilitate”, a declarat Emil Boc.

La începutul anului 2020, primăria a semnat un contract cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN) pentru servicii de consultanță. Valoarea totală a contractului a fost de 135.000 de lei, iar UTCN furnizează consultanță pentru achiziționarea unor autobuze autonome electrice.

Reprezentanții Primăriei au anunțat atunci că autobuzele fără șoferi ar urma să fie pe străzile Clujului în cel mult doi ani.

error: Content is protected !!