Profesorii clujeni vor primi vouchere pentru pregătire digitală de la Primărie

Updated on mai 3, 2022 Mii de profesori din municipiul Cluj-Napoca vor beneficia de vouchere pentru pregătire digitală, având posibilitatea de a susține un curs de 120 de ore în acest sens.

Proiectul de hotărâre în acest sens va fi votat miercuri în Consiliul Local. Astfel, profesorii clujeni vor avea posibilitatea de a susține un curs de pregătire digitală de 120 de ore, în valoare de 500 de lei, informează Monitorul de Cluj.

Profesorii clujeni vor primi vouchere pentru pregătire digitală de la Primărie 1

Primarul Emil Boc a anunțat în luna februarie a acestui an că peste 4.000 de profesori vor beneficia de aceste vouchere de pregătire digitală.

„Municipiul Cluj-Napoca investește și susține educația, prin dezvoltarea continuă a infrastructurii și promovarea învățământului de înaltă calitate. În rețeaua școlară a orașului sunt 76 de unități de învățământ preuniversitar în cadrul cărora își desfășoară activitatea un număr 4251 cadre didactice.

Primăria Cluj-Napoca a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre pentru acordarea de vouchere educaționale destinate cadrelor didactice clujene, pentru participarea la cursuri de dezvoltare a competențelor digitale. Procesul de învățare în mediu online creat de contextul pandemic nu trebuie să creeze lipsuri în procesul educațional – elevi, profesori și infrastructură școlară. Astfel, voucherul educațional are rolul de a eficientiza activitatea de predare și învățare în vederea asigurării unui serviciu educațional de calitate”, a transmis primarul Emil Boc.

error: Content is protected !!