Cluj: Celebrul hotel „Cristian”, din Piața Mihai Viteazu, a fost vândut. Ce vrea noul proprietar să facă cu el

Updated on aprilie 13, 2022 Hotelul Cristian are un nou proprietar, conform informațiilor furnizate ZIUA de CLUJ de lichidatorul judiciar al societății Eunicia Rotiserie, care deținea imobilul. Omul de afaceri Dorin Bob este cel care a achiziționat clădirea.

Hotelul Cristian, situat în Piața Mihai Viteazu din Cluj-Napoca, construit ilegal pe trotuar, fără fundație și fără autorizație de construire, a fost în sfârșit vândut de lichidatorul judiciar al societății Eunicia Rotiserie SRL, patronată de Costică Pocol. Firma se afla în faliment și avea în proprietate imobilul.

Cluj: Celebrul hotel „Cristian”, din Piața Mihai Viteazu, a fost vândut. Ce vrea noul proprietar să facă cu el 1

„Societatea a fost radiată. Toate activele au fost valorificate”, a declarat pentru ZIUA de CLUJ un reprezentant Solvendi, lichidatorul judiciar al Eunicia Rotiserie SRL.

Lichidatorul a încercat de mai multe ori, în ultimii ani, să valorifice Hotelul Cristian, fără succes până la ultima licitație, care a pornit de la prețul de 219.000 de euro + TVA.

Media9.ro a aflat că imobilul respectiv a fost cumpărat de Dorin Bob (53 de ani), unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri în domeniul imobiliar din Cluj. Printre altele, firma lui Dorin Bob, Studium Green, a construit ansamblul de pe Răsăritului, cel de pe strada Teodor Mihali, complexul imobiliar Wings și giratoriul de pe Frunzișului. Bob este și proprietarul MIB Prodcom și deține brandul Arovit.

Tranzacția l-a costat între 250-300.000 de euro. Omul de afaceri dorește să îl renoveze și să îl transforme într-un aparthotel.

„Vreau să fac o renovare și să rezolv traficul pietonal într-un mod civilizat. Asta încerc să fac”, a declarat Dorin Bob pentru Media9.ro.

Întrebat despre inițiativa de demolare a clădirii, Dorin Bob a spus: „Știu, eu tocmai de aia vreau s-o rezolv. Vreau să fac un fel de pasaj prin spațiu ca să fie trotuarul neîntrerupt. Să nu mai fie porcăria asta care e acum acolo. Să fie ca la Milano sau pe unde mai sunt pasaje prin clădire. Ar fi foarte elegant”.

 

error: Content is protected !!