(Video) Castor filmat pe străzile din Cluj Napoca. Deși este specie protejată, autoritățile l-ar fi aruncat în apă, de la 10 metri

Updated on aprilie 9, 2022 Un castor a fost filmat pe străzile din Cluj Napoca, azi noapte.

„Salut! Este un castor pe strada Dacia care incearca sa intre inapoi in apa si e prea mare distanta pana la apa ca sa sara (sunt cativa metri). Are cineva un numar de telefon de la vreo asociatie care ne-ar putea ajuta sa-l punem inapoi in apa/de unde a venit? Sau vreo idee despre cum l-am putea ajuta?(Se construieste ceva si i-a fost stricat mediul, asa a ajuns pe strada, politia il redirectiona, dar nici ei nu stiu cum sa ajute)
Multumesc!”, a scris cineva pe grupul Protecția Animalelor Cluj.

(Video: Facebook Protecția Animalelor Cluj)

Clujenii de pe acest grup condamnă autoritățile pentru modul în care au „rezolvat” problema castorului.

„L-au aruncat de acolo de sus, in apa. Nu stiu daca a cazut in apa adanca sau pe pietre”, a scris cineva.

„Au venit si de la alte institutii. La un moment dat au spus ca e vidra si pleaca singura in apa. Am cautat pe google poze sa le arat ca e castor. Cautand poze am gasit si ceva articol in care scria ca e specie protejata. Mi s-a spus “Atatea animale protejate! Da’ pe oameni cine ii protejeaza?”

Castorul ar fi fost aruncat în apă de la 10 metri.

„Sunt vreo 10 m, poate mai mult. Jos e apa. In unele locuri adanca, in alte locuri mica. Oriunde ar fi cazut, l-a dus apa”, a relatat un clujean.

error: Content is protected !!