Cluj: De ce transformarea Căii Moților în drum cu sens unic nu este o soluție bună pentru trafic. Laboratorul de trafic rutier de la UTCN respinge soluția

Updated on martie 30, 2022 Prof. dr. Nicolae Filip, decanul Facultății de autovehicule rutiere, mecatronică și mecanică din cadrul UTCN, șeful laboratorului de trafic rutier, nu crede că transformarea Moților în stradă cu sens unic este o soluție bună pentru traficul din oraș.

Potrivit unui raport al primarului Emil Boc, „pe segmentul Clinicilor – George Coșbuc, circulația se va desfășura în sens unic, pe direcția spre Calea Mănăștur, circulația în ambele sensuri fiind posibilă doar pentru transportul public în comun, prin benzi dedicate”.

Cluj: De ce transformarea Căii Moților în drum cu sens unic nu este o soluție bună pentru trafic. Laboratorul de trafic rutier de la UTCN respinge soluția 1

Nicolae Filip se opune unei asemenea soluții.

“Am simulat toate posibilitățile pentru realizarea benzii dedicate și este posibilă. Nu susțin sensul unic pe Moților, din punct de vedere tehnic. Este opinia mea și a laboratorului. Moților este o stradă de legătură, generoasă, cu două benzi pe sens, care își îndeplinește funcția”, a spus decanul, citat de Media9.ro.

Dacă Moților va avea sens unic dinspre centru, tot traficul din Mănăștur ar urma să curgă pe Clinicilor.

“Clinicilor intră în piața Lucian Blaga, care are deja penalizări de trafic destul de serioase. Nu mă încântă această soluție din punct de vedere a mișcării flotelor de automobile”, a adăugat decanul Facultății de autovehicule rutiere, mecatronică și mecanică.

O decizie privind situația de pe strada Moților urmează să se ia în Comisia de siguranța circulației, din cadrul Primăriei.

error: Content is protected !!