Emil Boc: Vladimir Putin va pierde, iar lumea democratică nu îl va ierta niciodată pentru violenţele şi crimele pe care le-a făcut

Updated on martie 29, 2022 Primarul Emil Boc este de părere că Putin va pierde războiul din Ucraina.

“Putin va pierde pentru că ceea ce promovează el n-are nicio legătură cu secolul în care trăim. Violenţele şi crimele pe care le-a făcut nu vor fi uitate niciodată de poporul ucrainean, iar lumea democratică nu va ierta niciodată acest demers.

Emil Boc: Vladimir Putin va pierde, iar lumea democratică nu îl va ierta niciodată pentru violenţele şi crimele pe care le-a făcut 1

În ghilimele spun că (Putin – n.red.) a reuşit trei lucruri, pentru că el nu ar fi dorit să le reuşească: a reuşit să unească Uniunea Europeană mai mult ca niciodată, el crezând că va genera o dispută între Germania şi alte ţări din Uniunea Europeană (…). A unit NATO mai mult ca niciodată. Şi a reuşit să aducă un lider în Ucraina care să mobilizeze oamenii şi să spună NU, invaziei ruseşti”, a declarat Emil Boc, citat de Ziua de Cluj.

Aceste drame pe care le provoacă un regim rupt de istorie nu trebuie să le punem în seama poporului rus a mai spus primarul.

“Să nu blamăm poporul rus pentru ceea ce face liderul lor şi regimul care e astăzi temporar la putere”, a adăugat Boc.

Primarul a punctat că este un lucru extraordinar hotărârea Uniunii Europene de a pune capăt dependenţei energetice de Rusia şi de alte regimuri autocratice.

error: Content is protected !!