Cluj: Staţiunea Băile Băiţa scoasă la vânzare pe internet. Cândva, perla turismului balnear din România, acum este în paragină

Updated on martie 24, 2022 Staţiunea Băile Băiţa din judeţul Cluj, una dintre cele mai “vânate” înainte de ’89, a trecut în ultimii ani prin mâinile a zeci de proprietari. Toţi au lăsat-o în paragină iar acum este din nou scoasă la vânzare.

Faima staţiunii, consierată cândva una dintre perlele turismului balnear de la noi din ţară, a apus de mai bine de 20 de ani.

Cluj: Staţiunea Băile Băiţa scoasă la vânzare pe internet. Cândva, perla turismului balnear din România, acum este în paragină 1

Într-una din părţile staţiunii, simultan, 30 de pacienţi îşi tratau odinioară afecţiunile reumatice şi dermatologice care erau pline cu apă sulfuroasă, capătată direct din izvoarele de aici. Astăzi, ai nevoie de mult curaj doar pentru a te apropia de baza de tratament, pentru că acoperişul şi pereţii, au început să cadă, transmite observatornews.ro.

Radu Codorean a lucrat la Băile Băiţa mai bine de două decenii, până în anul 1995.

Radu Codorean: Era considerată una dintre staţiunile cele mai frumoase. Era tot timpul aglomerată. Ar putea reveni la viaţă, dar ar trebui să fie administrată de oameni pricepuţi şi cu bani.

De atunci, staţiunea a schimbat mai mulţi proprietari. Acum, ultimul dintre ei, un om de afaceri italian a scos-o la vânzare pentru 1,8 milioane de euro şi crede că va găsi clienţi dat fiind potenţialul zonei.

Întreaga staţiune se întinde pe 25 de hectare. Până de curând aici mai funcţionau câteva căsuţe în care puţinii turişti care se rătăceau prin zonă se puteau caza. Din cauza facturilor prea mari, au fost închise şi acestea. Cu toate acestea, localnicii speră că staţiunea o să-şi recapete cumva strălucirea de odinioară.

error: Content is protected !!