Emil Boc, despre războiul din Ucraina: „Suntem la 400 km de front și putem să dormim liniștiți. România nu va avea probleme”

Updated on februarie 11, 2022 Primarul Clujului crede că va  izbucni războiul în Ucraina dar nu ar trebui să avem probleme, suntem departe de front.

Din punctul meu de vedere este o chestiune doar de timp, nu dacă. Forma în care se va manifesta nu știu, dar după părerea mea va fi. Sper să greșesc, dar analiza mea preliminară spune că din nefericire vom avea o intervenție militară în Ucraina, mi-aș dori să nu fie.

Emil Boc, despre războiul din Ucraina: „Suntem la 400 km de front și putem să dormim liniștiți. România nu va avea probleme” 1

Pentru ceea ce înseamnă stabilitate în aria noastră nu-mi doresc să fim țară de graniță cu o zonă de război. Și potrivit istoriei, Ucraina întotdeauna a fost divizată între occident și orient, partea estică a fost întotdeauna cu Rusia, iar partea vestică a fost prooccidentală.

Suntem la 400 km de front și putem să dormim liniștiți. România nu va avea probleme datorită conflictului”, a declarat Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Financial Times: SUA avertizează că Rusia continuă să-și intensifice operațiunile militare din apropierea Ucrainei, în ciuda asigurărilor date de Emmanuel Macron

Oficialii americani au avertizat că, în pofida mai multor eforturi diplomatice menite să aplanze actula criză, inclusiv prin importanta vizită la Moscova a președintelui francez Emmanuel Macron, din cursul acestei săptămâni, Rusia a continuat să-și intensifice activitatea militară din jurul frontierei ucrainene, transmite publicația Financial Times, citată de G4Media.

Emil Boc, despre războiul din Ucraina: „Suntem la 400 km de front și putem să dormim liniștiți. România nu va avea probleme” 2

Miercuri, Casa Albă și Pentagonul au afirmat că Moscova își întărește prezența militară din apropierea Ucrainei, deși, la începutul acestei săptămâni, Macron spusese că președintele Vladimir Putin l-a asigurat că nu se va semnala “o deteriorare sau o agravare” a conflictului actual.

“Chiar și în ultimele 24 de ore, am continuat să vedem cum și alte capacități, venite din alte zone ale Rusiei, se îndreaptă spre frontiera cu Ucrainaa și cu Belarus“, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

“Numărul continuă să crească. Susținem că, mai mult ca sigur, contigentul se ridică la 100000 (de militari). Și continuă să crească. Deținem totodată niște semnale care ne dau de înțeles că și alte batalioane tactice se află pe drum. Astfel încât, cu fiecare zi, el (Putin, n. red.) își sporește opțiunile”.

Secretara de presă a Casei Albe, Jen Psaki, a declarat: “Ceea ce căutăm este să vedem dacă Rusia face sau nu niște demersuri care ar duce la o dezescaladare. Nu exiistă asemenea demersuri. Ei fac demersuri în vederea unei escaladări, și nu a unei dezescaladări. Desigur, sperăm că situația se va schimba“.

Joe Biden le cere cetățenilor americani să părăsească Ucraina

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a cerut tuturor cetățenilor americani rămași în Ucraina să părăsească țara imediat, invocând amenințări sporite din partea Rusiei.

Biden a spus că nu va trimite trupe pentru a-i salva pe americanii din Ucraina dacă Rusia lansează un atac, informează Gandul.

Emil Boc, despre războiul din Ucraina: „Suntem la 400 km de front și putem să dormim liniștiți. România nu va avea probleme” 3

El a avertizat că „lucrurile ar putea să o ia razna rapid” în regiune.

„Cetățenii americani ar trebui să plece acum. Avem de-a face cu una dintre cele mai mari armate din lume. Este o situație foarte diferită și lucrurile ar putea să o ia razna rapid”, a spus Joe Biden.

error: Content is protected !!