Anchetă uriașă la IPJ Cluj. 120 de polițiști sunt suspecți într-un dosar de înșelăciune, fals și uz de fals

Updated on februarie 11, 2022 Peste 120 de polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean Cluj sunt suspecți într-un dosar de înșelăciune, fals și uz de fals pentru că ar fi întocmit rapoarte false și ar fi decontat vacanțe pe la diferite unități de cazare, fără să înnopteze, de fapt, acolo.

Potrivit informațiilor obținute de StrictSecret.ro, sesizarea vine din partea ANAF, procurorul Marius Pantea de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj derulând audieri într-un dosar mamut, unde există suspiciunea că peste 120 de polițiști au întocmit rapoarte false și au decontat vacanțe pe la diferite unități de cazare, fără ca în fapt aceștia să înnopteze acolo.

Anchetă uriașă la IPJ Cluj. 120 de polițiști sunt suspecți într-un dosar de înșelăciune, fals și uz de fals 1

olițiștii primesc voucher de vacanță în cuantum de până la 1450 de lei. Procedura e simplă. Polițistul își alege o unitate de cazare și ulterior transmite IPJ-ului o factură emisă de aceasta, împreună cu un raport prin care arată că a fost cazat în locația respectivă.

Procurorii au descoperit că o mare parte din aceste rapoarte vin prin intermediul a două agenții de turism, iar firmele care eliberau facturi nu erau acreditate în domeniu. Și firmele ar fi luat procente sau sume fixe în vederea eliberării facturilor.

Nu ar fi vorba doar despre polițiști, ci și despre pompieri și jandarmi, în total circa 1.000 de persoane, transmite Antena3.

error: Content is protected !!