Cluj. Probleme la Iulius Mall. Factura la curent s-a dublat

Updated on februarie 7, 2022 Factura la curent pentru mallurile deținute de Iulius s-a dublat, potrivit dezvoltatorului Iulius, care operează un portofoliu de 13 clădiri de birouri cu o suprafață de 152.000 de mp și 300.000 mp de spații comerciale în proiectele mixte Palas Iași și Iulius Town Timișoara, la care se adaugă și rețeaua de malluri Iulius din Iași, Cluj-Napoca și Suceava.

Clădirea care consumă cel mai mult curent din portofoliul dezvoltatorului este mallul din Timișoara.

Cluj. Probleme la Iulius Mall. Factura la curent s-a dublat 1

„Iulius Mall Timișoara, parte din ansamblul mixed-use Iulius Town, este cel mai mare consumator din portofoliul nostru, fiind totodată cel mai amplu, cu o suprafață de 102.000 mp retail. Consumul mediu lunar pentru Iulius Mall Timișoara depășeste 2.000 MWh”, a răspuns compania la solicitarea Economica.net.

La un consum mediu de 150 kwh pentru un apartament, mallul consumă curent cât 13.000 de apartamente.

Creșterea costurilor cu energia este suportată de chiriași. „Creșterea se resimte proporțional în service charge-ul fiecărui chiriaș, în funcție de consumul individual înregistrat. Rolul nostru este cel de a obține un cost cât mai avantajos, prin contracte negociate foarte bine cu furnizorii, în funcție de criterii competitive care ne definesc portofoliul”, a mai transmis compania Iulius.

Anul trecut, doar segmentul de retail din cadrul Iulius a consumat 77.000 de MWh. Dar, aceste consum a fost în scădere cu 15% față de perioada 2015-2018, datorită măsurilor de eficientizare pe care compania le-a implementat. Printre acestea se numără iluminatul LED pentru 94% din suprafață, sistem smart de detecție mișcare pentru reglarea timpilor în care iluminatul este folosit rar și economisirea energiei electrice în spațiilor comune. Dezvoltatorul se așteaptă ca implementarea unei noi tehnologii de recirculare termică pentru instalațiile de HVAC să ofere o eficientizare de 15%.

error: Content is protected !!