Case construite ilegal, demolate și la Florești. Primar: „Deja am și depus peste 15 cereri de chemare în instanță pentru demolare”

Updated on februarie 7, 2022 Problema construcțiilor ilegale este un subiect dezbătut și în Florești. Aproximativ 250 de imobile ridicate fără autorizație de construcție vor fi demolate la Cluj-Napoca, spune primarul Emil Boc. O problemă similară există și în Florești.

Edilul Bogdan Pivariu a declarat astăzi că primăria a demarat procese pentru demolarea a 15 construcții ilegale.

„Cei cu case sau construcții ilegale care nu și-au rezolvat problemele pentru care au fost sesizați vor fi chemați în instanță. Deja am și depus peste 15 cereri de chemare în instanță pentru demolarea acelor clădiri care sunt ilegal construite”, a declarat Bogdan Pivariu la Ziua Live.

Case construite ilegal, demolate și la Florești. Primar: „Deja am și depus peste 15 cereri de chemare în instanță pentru demolare” 1

Aproximativ 250 de imobile ridicate fără autorizație de construcție vor fi demolate la Cluj. Este vorba despre case construite pe două străzile de la marginea orașului Valea Chintăului și Valea Fânațelor.

„A fost dezbaterea la buget. Am spus și atunci. Pentru noi legea este sfântă. Oricine construiește fără autorizație se desființează. Sunt foarte multe procese pe rol pentru demolarea caselor construite fără autorizație, pe Fânațelor și Chintăului. Ce va decide judecătorul nu pot garanta. În acest oraș nu avem toleranță pentru construcțiile ilegale.

Amenzile pe care le aplicăm sunt spre maxim, 100.000 de ei . Înțelegem situația că au un teren, că e în extravilan , dar nu poate construi oricine și oricum. Și-au asumat si nu le putem desfiinta fără sentință.

Mesajul știu că e nepopular și nu le place multora, dar din respect pentru viitorul orașului pentru că nu mai putem structura și amenaja cum trebuie, pentru că totul se face fără autorizație”, a spus primarul Emil Boc, citat de stirileprotv.ro.

error: Content is protected !!