Panouri fotovoltaice pe 100 de blocuri din Cluj. Emil Boc: „Soarele nu ne-a trimis niciodată factura. Ne-a trimis-o Dumnezeu de câteva ori și ne sancționează dacă greșim cu planeta în privința dezechilibrelor climatice”

Updated on februarie 4, 2022 În contextul crizei energetice, primarul Emil Boc a declarat că blocurile din municipiu ar putea beneficia de panouri fotovoltaice din fonduri europene.

Cel puțin 100 de blocuri din Cluj Napoca vor pregătite din fonduri PNRR. Asociațiile de locatari vor putea vinde mai departe energia pe care o realizează din panourile voltaice. Pe de altă parte, subvenția pe care o poate primi o asociație este cuprinsă între 85 și 100%.

Panouri fotovoltaice pe 100 de blocuri din Cluj. Emil Boc: „Soarele nu ne-a trimis niciodată factura. Ne-a trimis-o Dumnezeu de câteva ori și ne sancționează dacă greșim cu planeta în privința dezechilibrelor climatice” 1

De asemenea, toate clădirile publice, școli, creșe, grădinițe, clădiri ale administrației locale vor intra într-un proces de reabilitare termică și/sau panouri voltaice, a transmis edilul Clujului.

„Am format un grup tehnic pentru resurse europene, prin care au fost dotate casele și blocurile cu panouri fotovoltaice cu dublu scop: pentru încălzire, la case, și la bloc să îți permită să îți deduci din costul facturii. Adică dai energia electrică în sistem și compensezi din cheltuielile la bloc”, a declarat Emil Boc, citat de Media9.ro.

„E un proiect despre care o să mai auziți pe ambele componente: și blocuri, și panouri voltaice. Energia viitorului este un domeniu în care vor apărea cele mai inovative soluții în perioada următoare: de la locuri de muncă, la tehnologii.

Pentru că viața ne obligă. Vedeți, gazul arde și costă. Și-atunci suntem obligați să venim cu soluții alternative. Soarele nu ne-a trimis niciodată factura. Ne-a trimis-o Dumnezeu de câteva ori și ne sancționează dacă greșim cu planeta în privința dezechilibrelor climatice. Dar Soarele nu ne trimite factură pentru ceea ce ne oferă”, a spus Emil Boc.

Tanczos Barna: Până în 2024 am putea aloca până la un miliard de euro pentru panouri fotovoltaice

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, afirmă că îşi doreşte alocarea unui miliard de euro până în anul 2024 pentru programul prin care populaţia poate cumpăra, cu sprijin de la stat, panouri fotovoltaice. El dă asigurări că pentru anul în curs există fonduri, iar bugetul poate fi suplimentat, programul urmând a începe, cel mai probabil, în luna aprilie.

Panouri fotovoltaice pe 100 de blocuri din Cluj. Emil Boc: „Soarele nu ne-a trimis niciodată factura. Ne-a trimis-o Dumnezeu de câteva ori și ne sancționează dacă greșim cu planeta în privința dezechilibrelor climatice” 2

„Vom porni ediţia 2022 sper că undeva în aprilie. Vreau să avem un parteneriat cu autorităţile publice locale. Până în 2024 am putea aloca până la un miliard de euro pentru acest program, cinci miliarde de lei în trei ani de zile”, a afirmat ministrul Mediului, citat de G4media.

Tánczos Barna a precizat că nu doar că pentru anul în curs există fonduri pentru implementarea tuturor cererilor depuse, dar „chiar sunt bani mai mulţi, putem asigura mai mulţi bani pentru acest program”.

El a menţionat că a propus autorităţilor locale să facă parteneriate în cadrul acestui program pentru panouri fotovoltaice.

Panourile solare şi sursele de alimentare de pe DN1, furate la nici o săptămână de la instalare

Dacă proiectul va fi implementat autoritățile vor trebui să fie atente la hoții de panouri solare. La nici o săptămână de când au fost instalate, mai multe panouri solare şi surse de alimentare de pe DN1 au fost furate.

“Din păcate ansamblurile de iluminare a insulelor de calmare de pe DN1 nu au rezistat nici o săptămână. S-au furat modulele de alimentare (compuse din baterii şi panouri solare) de pe 4 astfel de insule între Braşov şi limita cu judeţul Sibiu”, au anunţat reprezentanţii DRDP Braşov, citați de observatornews.ro.

Panouri fotovoltaice pe 100 de blocuri din Cluj. Emil Boc: „Soarele nu ne-a trimis niciodată factura. Ne-a trimis-o Dumnezeu de câteva ori și ne sancționează dacă greșim cu planeta în privința dezechilibrelor climatice” 3

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov mai anunţă că au depus plângere la Poliţie şi că au nevoie de ajutor de la populaţie pentru a-i prinde pe hoţi.

error: Content is protected !!