A doua zi după ce Putin a amenințat România, Klaus Iohannis vizitează Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii

Updated on februarie 2, 2022 Vizită surpriză a președintelui Klaus Iohannis la Cluj, a doua zi după ce Vladimir Putin a amenințat România. Președintele Klaus Iohannis va face miercuri, de la ora 14.00, o vizită în județul Cluj, la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, unde va susține și o alocuțiune, potrivit Administrației Prezidențiale.

„Lansatoarele de rachetă amplasate în România şi Polonia sunt o ameninţare pentru Rusia”, a declarat aseară Vladimir Putin, potrivit stirile Pro Tv.

A doua zi după ce Putin a amenințat România, Klaus Iohannis vizitează Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii 1

Vladimir Putin:După cum știți, ni s-a promis că infrastructura NATO nu va avansa cu niciun centimetru mai spre est. Toată lumea știe asta. Astăzi, vedem unde este NATO: Polonia, România, Țările Baltice. Au spus una și au făcut alta. După cum se spune, ne-au prostit, pur și simplu au mințit.”

Cât despre echipamentele militare instalate în România și Polonia, acestea sunt o amenințare pentru Moscova, insistă Putin. Ar fi vorba despre sisteme ofensive cu bătaie lungă, pe mii de kilometri din teritoriul Rusiei, spune el.

Iohannis vizitează Baza 71 Aeriană

Baza Aeriană de la Câmpia Turzii este unitatea militară pe care SUA a început anul trecut să o modernizeze. Proiectul de investiții în valoare de 152 de milioane de dolari include 15 lucrări de modernizare a infrastructurii. Primele lucrări au început în perioada mai-august, 2021, conform datelor US Army și US Air Force, anunță G4Media.

A doua zi după ce Putin a amenințat România, Klaus Iohannis vizitează Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii 2

În urma lucrărilor de modernizare, noua pistă a bazei va permite aterizare și decolarea avioanelor cargo de mare tonaj precum C-5 Galaxy sau C-17.

„Aceste proiecte vor permite stabilirea unei prezențe de durată a Air Force în România. Câmpia Turzii este o locație strategică-cheie ce necesită infrastructură modernă, care să asigure o mai bună mobilitate a misiunile aeriene, să găzduiască diverse bunuri și facilități ale forțelor aeriene și de unde să se poată oferi un răspuns rapid la orice fel de amenințări de securitate din regiune”, se preciza într-un comunicat al forțelor aeriene americane.

error: Content is protected !!