Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Clujul va intra cu siguranţă de săptămâna viitoare în online”

Updated on ianuarie 31, 2022 Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat duminică, la Digi24, că școlile și grădinițele din județul Cluj vor intra online săptămâna viitoare.

Va trebui să înțelegem că următoarele două săptămâni, dincolo de subiectul școlilor, vor fi săptămâni grele pentru toată lumea. Se va păstra regula: când un județ va depăși joi 75% (gradul de ocupare în spitale-n.red), săptămâna următoare va fi online.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Clujul va intra cu siguranţă de săptămâna viitoare în online” 1

În Cluj chiar avem cel mai mare grad de ocupare a acestor paturi, iar dacă acest trend ascendent se menține, cu siguranță săptămâna viitoare Clujul va intra online cu toate școlile și grădinițele. Aceasta este regula. Este legătura cu paturile pentru pacienții COVID, nu cu paturile de terapie intensivă“, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Gradul de ocupare a paturilor cu COVID-19 în județul Cluj a fost săptămâna trecută de 67,5%.

Elevii din peste 100 de școli învață acum online din cauza Omicron. Tulpina ultracontagioasă a infectat 27 de mii de copii în ultima săptămână, iar părinții primesc în permanență sesizări despre colegi sau profesori ai copiilor lor care s-au îmbolnăvit.

Potrivit datelor furnizate vineri, 28 ianuarie, de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, peste 2.000 de elevi clujeni și 535 de cadre didactice sunt infectați cu Covid-19. De asemenea, 13 școli și grădinițe și-au suspendat activitatea fizică.

 

 

 

error: Content is protected !!