Emil Boc îi dă lecții lui Nicușor Dan în greva șoferilor STB. „I-aș fi dat afară imediat pe cei care nu aplică o sentință, cu dosarele penale aferente. N-aș fi stat să mă rog de nimeni”

Updated on ianuarie 25, 2022 Emil Boc îl învață pe Nicușor Dan cum să rezolve greva șoferilor de la STB. „I-aș fi dat afară imediat pe cei care nu aplică o sentință, cu dosarele penale aferente. N-aș fi stat să mă rog de nimeni, când am o decizie judecătorească în folosul cetățenilor”, a spus primarul Clujului, potrivit Ziua de Cluj.

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, citat de Digi FM: În primul rând eu sunt consternat de faptul că într-o țară a Uniunii Europene, deciziile justiției nu se aplică. Este inadmisibil, când ai o sentință judecătorească, sentință ce declară o grevă ilegală, ca cineva din statul român să nu o respecte și să nu se întâmple nimic.

Emil Boc îi dă lecții lui Nicușor Dan în greva șoferilor STB. „I-aș fi dat afară imediat pe cei care nu aplică o sentință, cu dosarele penale aferente. N-aș fi stat să mă rog de nimeni” 1

Acest lucru, pentru mine este de departe cea mai mare surpriză neplăcută, pentru că românii, în primul rând consideră că statul român trebuie să fie puternic și să avem o Românie funcțională. Or, când ai o decizie a justiției, nimeni nu trebuie să comenteze, ci trebuie pur și simplu să o aplice. Iar cine nu își face datoria, trebuie să plece.

Cosmin Prelipceanu, jurnalist Digi24: Este cu iz politic această grevă?

Emil Boc: Nu cunosc bine detaliile vieții de București, cu privire la acest subiect. Este posibil, dar eu mă uit întotdeauna la ce scrie în lege – nimeni nu este mai presus de lege, indiferent din ce partid faci parte. Din acest punct de vedere, a nu respecta o lege, este cel mai mare atentat la adresa unei democrații. Pentru că în spatele unei asemenea insubordonări față de lege, cine suferă? Milioane de bucureșteni care trebuie să stea în trafic, prin alte modalități alternative.

Așa ceva nu este posibil într-o țară care vrea să fie membră cu drepturi depline și respectată în Uniunea Europeană. De aceea, eu consider că autoritățile statului, indiferent de culoare politică, trebuie să-și facă datoria. Pentru că numai așa putem câștiga încrederea cetățenilor în democrație și în statul de drept, și în instituțiile statului. Pentru că, până la urmă, suntem plătiți de către cetățeni, ca prin instituțiile statului să le oferim cele mai bune servicii.

Cosmin Prelipceanu: Concret, ce ați fi făcut dacă ați fi constatat că sindicaliștii nu vor să muncească, deși greva a fost suspendată de instanță?

Emil Boc: Aș fi pus în executare silită această decizie a instanței de judecată, căutând mijloace alternative. În primul rând, i-aș fi dat afară imediat pe cei care nu aplică o sentință judecătorească, cu dosarele penale aferente, și aș fi găsit mijloace alternative ca să fac serviciul funcțional. Nu am detaliile la îndemână, dar pe acest principiu aș fi acționat. N-aș fi stat să mă rog de nimeni, când am o decizie judecătorească în folosul cetățenilor.

Nicușor Dan, după ce greva de la STB s-a încheiat

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că discuţiile vor continua pentru ca lucrurile de la Societatea de Transport Bucureşti “să se îmbunătăţească în limitele posibilului, în funcţie de bugetele disponibile”.

Greva de la STB s-a încheiat. Discuţiile de aseară cu angajaţii şi sindicaliştii de la STB au avut succes, iar azi dimineaţă aproape toate mijloacele de transport public care erau programate au ieşit pe traseu. Discuţiile vor continua pentru ca lucrurile de la STB să se îmbunătăţească în limitele posibilului, în funcţie de bugetele disponibile“, a scris, marţi dimineaţa, primarul, pe pagina sa de Facebook, potrivit stiripesurse.ro.

El le-a mulţumit “tuturor celor care s-au implicat în rezolvarea crizei” şi îşi exprimă regretul că “bucureştenii au fost privaţi timp de 5 zile de serviciul de transport public la suprafaţă”.

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti au decis suspendarea acţiunii de protest şi reluarea activităţii după cinci zile în care transportul public din Bucureşti a fost blocat.

error: Content is protected !!