Trenuri noi la Cluj. Vor circula cu 160 km/h pe traseele alocate Trenului Metropolitan

Updated on ianuarie 15, 2022 Noi trenuri ar urma să circule la Cluj, după ce Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a relansat o serie de licitații. Noile trenuri vor intra pe traseele alocate Trenului Metropolitan, dar și pe rutele deservite de rame Regio.

Trenurile vor circula pe rutele stabilite prin cotractul de consultanță încheiat cu Banca Europeană de Investiții:
Trenuri noi la Cluj. Vor circula cu 160 km/h pe traseele alocate Trenului Metropolitan 1
• Lot. 1 (20 trenuri) – București N – Ploiești S – Adjud; Iași – Pașcani – Suceava; Bacău – Pașcani
• Lot. 2 (23 trenuri) – Brașov – Gheorgheni; Arad – Timișoara – Caransebeș; Huedin – Cluj – Bistrița
• Lot. 3 (19 trenuri) – București N – Ploiești V – Brașov; București N – Roșiorii; București N – București Obor / Fundulea; Constanța – Fetești.

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) relansează licitația pentru trenuri Regio, de scurt parcurs, într-o primă fază cu o consultare a pieței din care să rezulte valoarea unitară pentru cele 62 de trenuri pe care urmează să le cumpere.

Este vorba despre rame electrice noi care vor intra pe traseele alocate Trenului Metropolitan, dar și pe rutele deservite de rame Regio, transmite economedia.ro

Consultare de piață pentru a obține valoarea estimativă unitară actualizată pentru achiziția de rame electrice noi pentru scurt parcurs (RE-R/EMU-R).

Se dorește obținerea unei valori estimative unitare pentru achiziția unei rame electrice de scurt parcurs (RE-R), cu o capacitate de transport formată din minim 200 locuri pe scaune fixe, minim 2 locuri pentru persoane cu dizabilități și 200 locuri în picioare (la 4 persoane/mp) și a serviciului de mentenanță necesar funcționării acesteia pentru o perioadă de 15 ani cu posibilitatea de extindere la 30 de ani.

Prețul va fi compus din : – prețul de achiziție al ramelor electrice exprimat în lei/ramă, – prețul pentru asigurarea întreținerii/mentenanței pentru 15 ani, exprimat printr-un preț mediu în lei/km. Serviciile de mentenanță vor fi prevăzute cu o opțiune de suplimentare de până la 30 de ani”, arată ARF.

error: Content is protected !!