Profesor UBB: „La Cluj, o garsonierā este 100.000 de euro. N-ar trebui să poţi vinde fărā garanţii consistente o proprietate care nu există”

Updated on ianuarie 14, 2022 În cursul anului 2021, la nivel național, prețul metrului pătrat al unui apartament a crescut cu aproape 15 procente.

La Cluj prețul pe metrul pătrat al apartamentelor a atins un maxim istoric. Cele mai scumpe locuințe sunt în zona centrală. Cine vrea să își ia o locuință în zonă plătește astăzi cu mai bine de 200 de euro mai mult pe metru pătrat față de aceași perioadă a anului 2020, informează digi24.ro.

Profesor UBB: „La Cluj, o garsonierā este 100.000 de euro. N-ar trebui să poţi vinde fărā garanţii consistente o proprietate care nu există” 1

Profesorul UBB, Claudiu Turcus, trage un semnal de alarmă în acest sens: „Domeniul energiei trebuie NAŢIONALIZAT. Punct. Este de interes strategic atât pentru economie, cât şi pentru populaţie. Conceptul de “piaţā liberā” a energiei este o aberaţie completă. Tranzacţionarea energiei nu produce decât fraudă şi facturi abuzive.

Piaţa imobiliarā, apoi, trebuie reglementată. N-ar trebui să poţi vinde fărā garanţii consistente o proprietate care nu există. La Cluj, o garsonierā este 100.000 de euro. Toate imobilele se vând din faza de proiect, fără extrase de cărţi funciare. Se numesc “investiţii”, lumea dă avans pentru locuinţe care nici nu apucā sā fie construite, sunt revândute urgent, e o bulā a promisiunilor de vânzare-cumpărare, o speculă toxică ce face imposibilă locuirea decentā pentru populaţie. Apartamentele au aproape statutul acţiunilor de la bursă, totul fiind un pariu absurd şi lacom al unei pieţe care toată ziua calculează cât va creşte metrul pātrat.

Am trăi într-o lume mai bună, într-o realitate mai salubrā dacā energia şi locuirea n-ar mai fi lăsate la cheremul escrocheriilor capitaliste.”

Garsonieră de 100.000 de euro

O garsonieră din Zorilor, de doar 24 de metri pătrați, a fost pusă la vânzare pe internet, pentru suma fabuloasă de peste 100.000 de euro.

Asta ar însemna undeva la aproximativ 4.600 de euro/mp, informează antena3.ro.

Garsoniera cu baie (duș, wc) bucătărie mobilată cu totul (aragaz, frigider, mobila de bucătărie) camera cu pat dublu, dulap foarte spațios și bine compartimentat, birou, scaun etajul 4/4.

Pretul este 110.000 euro, usor negociabil. Va rog fara oferte bomba. Se accepta credit”, a scris vânzătorul în anunțul său.

error: Content is protected !!