Emil Boc a anunțat cum se va desfășura școala de luni, la Cluj-Napoca. Care sunt scenariile de funcționare a școlii

Updated on ianuarie 14, 2022 Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat joi o hotărâre prin care schimbă modul de trecere la învățământul online. Școlile nu vor mai funcționa în sistem fizic sau online în funcție de rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice, ci în funcție de gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID la nivel de județ.

Mai precis, școlile vor funcționa cu prezența fizică a elevilor în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%, informează digi24.ro.

Emil Boc a anunțat cum se va desfășura școala de luni, la Cluj-Napoca. Care sunt scenariile de funcționare a școlii 1

Primarul Emil Boc a anunțat astăzi care este situația din spitale la Cluj. „La Cluj-Napoca avem un grad de ocupare de 42%”, a spus primarul Emil Boc la Napoca FM.

Scenariile de funcționare a școlii

Scenariul 1: Prezență fizică – rata de ocupare la nivel județean a paturilor COVID e cel mult 75%

Școală online timp de 10 zile la apariția a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal.

Scenariul 2: Școală online – rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital COVID-19 e peste 75%;

Revenirea la școală cu prezență fizică numai după ce rata de ocupare scade sub 70% la nivel județean.

Decizia CNSU mai menționează “suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru o perioadă de 10 zile la nivelul unităților de învățământ preuniversitar/conexe, la apariția a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal”, transmite edupedu.ro.

error: Content is protected !!