Fenomen inedit în Munții Apuseni. Curcubeu de „Gerul Bobotezei”

Updated on ianuarie 6, 2022 Vremea neobișnuit de caldă din această perioadă a dus la apariția unui fenomen inedit în Munții Apăuseni, specific mai degrabă verii.

Un curcubeu a fost fotografiat în munți. „Începutul lui 2022 este promițător”, scrie Cristina Ioana Pasca pe Facebook, cea care a postat fotografiile.

Fenomen inedit în Munții Apuseni. Curcubeu de „Gerul Bobotezei” 1

Gerul Bobotezei este, în acest an înlocuit de temperaturi de primăvară. Nici măcar noaptea gradele nu vor coborî sub 0 grade. Alina Şerban, meteorolog ANM, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre vremea neobişnuit de caldă din ţara noastră.

„Joi, se mai răceşte în jumătratea nordică a teritoriului, se răceşte semnificativ faţă de miercuri, dar, în continuare temperaturile se vor situa peste un normal al perioadei, aşa că în jumătatea nordică vorbim de maxime de la 2-3 grade, în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei, până spre 5-6 grade, poate chiar 8 în sudul Trasilvaniei şi al Banatului, dar în sud şi sud-est, temperaturile vor fi în continuare, cu mult mai ridicate, temperaturi maxime peste 10, până la 16 grade în partea de sud, în proximitatea de sud a ţării.

De vineri se va răci semnificativ şi în aceste regiuni, astfel încât temperaturile vor ajunge pentru o scurtă perioadă de altfel, la un normal al acestei date. Nu ne pregătim neapărat de un val de aer cald, înseamnă că temperaturile, deşi vor avea variaţii de la o zi la alta şi de la o regiune la cealaltă, ele se vor situa în mare parte, peste cele normale ale perioadei, cu 2-3, până la 5 grade.”

error: Content is protected !!