La Cluj au început să circule trenurile aduse din Germania de compania TFC

Updated on decembrie 16, 2021 Transferoviar a anunțat că noile automotoare Bombardier Talent au intrat în circulație în zona metropolitană Cluj Napoca, pe ruta Cluj Napoca – Aghireș. Primele șase automotoare diesel aduse din Germania au intrat în țară în luna iunie, iar la Cluj au fost efectuate o serie de modificări, revizii și lucrări de igienizare. O parte dintre trenuri sunt din 2004, iar un lot mai mic din 2001.

Compania a declarat în urmă cu câteva luni că noile trenuri vor circula și pe rute precum București – H Aeroportul Coandă și București – Buzău. Pe tronsonul București – Aeroportul Otopeni acestea vor intra în circulație în luna aprilie, informează hotnews.ro.

La Cluj au început să circule trenurile aduse din Germania de compania TFC 1

Primele trenuri vor circula mai întâi între Cluj și Aghireș, pe o distanță de 28 km. TFC are 6 trenuri pe sens în fiecare zi: cele cu 3 opriri durează 29 de minute, iar cele cu 9 opriri durează 41 de minute.

Transferoviar a cumpărat în total 12 trenuri Bombardier Talent BR 643, fabricate în 2001 și 2004, care au circulat până acum în zona Dusseldorf. Aceste trenuri au o viteză maximă de 100 km/h. Opt dintre trenuri au fost produse în 2004, iar celelalte patru în 2001.

Aceste trenuri au devenit cele mai noi din flota Transferoviar, care include vagoane fabricate în anii 1960 și 1970.

error: Content is protected !!