Reacția judecătorului Cristi Danileț după ce a fost exclus din cadrul Tribunalului Cluj pentru două filmulețe pe TikTok

Updated on decembrie 14, 2021 Judecătorul din cadrul Tribunalului Cluj, Cristi Danileț, a fost exclus din magistratură. Abaterea imputată este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”.

„Azi (luni – n.r.) s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru două filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui.

Reacția judecătorului Cristi Danileț după ce a fost exclus din cadrul Tribunalului Cluj pentru două filmulețe pe TikTok 1

Abaterea reținută este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară”, a fost reacția lui Cristi Danileț.

Judecătorul spune că va formula recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție și este sigur că se va remedia această soluție.

Și scriitorul Mircea Crătărescu a reacționat la această decizie.

“Excluderea lui Cristi Danileţ din magistratură este una dintre cele mai mari mizerii din ultimii ani. Pentru foarte mulţi dintre noi, justiţia cinstită, inteligentă, nesubordonată politic era simbolizată de neobositul judecător, foarte implicat în explicarea publică a mecanismelor juridice. Sunt cu totul alături de el şi sper ca tocmai justiţia, care l-a lovit acum pe nedrept, să-l şi reabiliteze”, a scris pe Facebook Mircea Cărtărescu.

error: Content is protected !!