Clujul, prima lovitură de la PSD. Rămânem fără spitalul regional?  Ciolacu: ‘Pandemia ne-a arătat, totuşi filozofia s-a modificat puţin’

Updated on decembrie 6, 2021 Spitalul Regional din Cluj, promis deja de mai mult de un deceniu, ar putea să nu se mai construiască deloc. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că s-ar putea renunța la construirea spitalelor regionale pentru dezvoltarea domeniului sănătății în mediul rural. Urmează să se renunțe la metrou și miliardul pentru autostrăzi?

„Nu ştiu dacă abordarea va fi de 8 spitale, acum, după această pandemie. Aştept specialiştii să ne spună dacă e bine să faceţi 8 spitale sau numai patru şi totuşi să vă întoarceţi şi la satul românesc şi să aibă lumea acces la sănătate”

Clujul, prima lovitură de la PSD. Rămânem fără spitalul regional?  Ciolacu: 'Pandemia ne-a arătat, totuşi filozofia s-a modificat puţin' 1

„Pandemia ne-a arătat, totuşi filozofia s-a modificat puţin. Mi-aş dori ca Rafila, Cercel, oamenii din Sănătate să îşi dea cu părerea ce trebuie făcut”, a susţinut Marcel Ciolacu, citat de stiripesurse.ro.

Preşedintele PSD a adăugat că, dacă există voinţă politică, aceasta trebuie pusă în aplicare.

“La Cluj am înţeles că nu ştiu ce probleme sunt cu terenul, la Craiova au găsit nu ştiu ce conductă şi se chinuie de doi ani pentru avize de a se monta conducta, la autostradă la Timişoara trecea nu ştiu ce urs care nu există ursul acolo. Ai o voinţă politică, pune-o în aplicare”

În schimb, europarlamentarul Corina Crețu a vorbit despre urgentarea construiri celor trei spitale regionale în România, printre care se numără și cel de la Cluj.

„Banii pentru spitalele regionale sunt deja aprobaţi şi transferaţi către Guvernul României, rămânând în continuare beneficiar Ministerul Sănătăţii”

„Acum, fiind un Guvern nou, stabil, având în vedere criza sanitară, cred că trebuie să fie o prioritate stabilirea exactă a beneficiarului şi trecerea la construcţia rapidă celor 3 spitale regionale. Vorbim de trei spitale a câte 1.000 de paturi fiecare, care ar deservi aceste trei regiuni istorice”

„După 6 ani nu cred că mai există vreo ţară care să aibă proiect semnat de 6 ani unde să nu se fi săpat nici măcar o groapă pentru construcţie. Vă spun sincer că la momentul semnării am fost convinsă, oricum speram ca măcar să fie finalizate sau spre finalizare, la finalul mandatului meu şi iată că la finalul mandatului meu erau într-adevăr toate actele realizate, dar de-atunci lumea s-a concentrat pe PNRR, poate să fie o chestiune politică, ceea ce mi s-ar părea aberant, adică să nu se spună că au fost începute pe vremea altui guvern. Politizarea aceasta excesivă dăunează foarte mult, inclusiv în ceea ce priveşte viaţa oamenilor”

error: Content is protected !!