(Video) Cluj: De ce s-au umplut de ruşine jandarmii la parada de Ziua Naţională. „Emoţiile au fost de vină“

Updated on decembrie 3, 2021 Inspectoratul Judeţean de Jandarmerie Cluj s-a umplut de ruşine la parada de Ziua Naţională după ce grupul de jandarmi desemnat să participe la defilare a dat dovadă de lipsă de pregătire şi de respect faţă de momentul solemn.

Jandarmii au defilat fiecare „pe limba lui”, lipsind cadenţa şi sincronizarea picioarelor cu braţele, aşa cum prevede regulamentul de instrucţie.

(Video) Cluj: De ce s-au umplut de ruşine jandarmii la parada de Ziua Naţională. „Emoţiile au fost de vină“ 1

Momentul penibil a atras atenţia conducerii Jandarmeriei Române, care a emis un comunicat în care-şi cere scuze pentru modul în care s-a prezentat plutonul de defilare la ceremonia organizată în Cluj-Napoca.

„Ziua Naţională este un moment important pe care-l tratăm cu seriozitate şi solemnitatea cuvenită, iar astfel de momente, care denotă lipsa de pregătire, sunt de neacceptat. În plan intern se vor face verificări asupra modului de selectie si antrenament al militarilor care au făcut parte din acest pluton”, a transmis Jandarmeria Română.

Într-un răspuns pentru „Adevărul”, conducerea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj a menţionat: „Nu mai avem de făcut alte precizări faţă de cele prezentate în cursul zilei de ieri de către Inspectoratul General al Jandarmeriei Române”

Există mai multe variante vehiculate în spaţiul public, una dintre ele fiind faptul că jandarmii nu ar fi auzi bătaia tobei pentru a ţine cadenţa, având în vedere că Jandarmeria se antrenează pentru astfel de evenimente urmărind bătaia tobei. Această explicaţie poate fi uşor demontată, având în vedere faptul că este pentru prima dată când Jandarmeria clujeană s-a descurcat atât de jalnic la o defilare.

Unul dintre jandarmii care au participat la paradă a explicat pentru „Foaia Transilvană” că „au fost aduşi oameni de acasă, din libere, care de pe unde era“.

Dintre cei care au defilat nu toţi sunt colegi. Sunt de la diferite plutoane, de la Justiţie, de la paza clădirilor administrative sau de pe la birouri. Trebuie să vă daţi seama că au fost adunaţi 19 oameni care au fost puşi să defileze, dar care nu au mai defilat niciodată împreună”, a spus acesta.

error: Content is protected !!